Sekite mus Facebook'e!
Pirmieji pyragai buvo žinomi senovės Romoje. Tai buvo iš tešlos padarytas paplotėlis, ant kurio buvo dedamas įdaras. Įdarui buvo naudojama mėsa, daržovės, vaisiai ir net saldumynai
. Viduramžiais pyragai išpopuliarėjo Europoje. Jie buvo gaminami iš įvairių rūšių tešlos. Įdarai taip pat buvo įvairūs: mėsa, žuvis, daržovės, vaisiai, uogos. Pyragai tapo ne tik kasdieniu maistu, bet ir šventiniu patiekalu. Tačiau dažniau pyragai buvo kepami per šventes
. Šiandien pyragai tebėra aktualūs daugelyje pasaulio šalių. Papasakosime, kaip išsikepti pyragą patiems tiesiog per 15 minučių.
Ingredientai: 1:
- Miltai – 350 g;
- pieno – 250 ml;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- cukrus – 300 g;
- raugas – 2 šaukšteliai;
- vanilinio cukraus – 2 šaukšteliai;
- druskos – 2/3 šaukštelio;
- sviestas – 70 g.
Pyrago paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, išplakite mikseriu iki purios masės. Įmaišyti miltus ir kepimo
miltelius. Keptuvėje sumaišyti sviestą ir pieną ir ištirpinti. Į kiaušinių
masę
persijokite pusę miltų ir kepimo miltelių, išminkykite vientisą tešlą
. Į tešlą supilkite pusę pieno mišinio, toliau minkykite
.
Į tešlą persijokite likusius miltus ir supilkite likusį pieno mišinį, išminkykite
. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir supilkite į ją tešlą.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Kepimo metu neatidarykite orkaitės.
Iškepusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra.
Gausite saldų sodrų paprastą pyragą.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
