Sekite mus Facebook'e!
Burokėliai yra šakniavaisiai, turintys daug naudingų savybių. Pavyzdžiui, burokėliai yra vitaminų ir mineralų šaltinis. Jame yra vitaminų A, C, B, PP, taip pat mineralinių medžiagų, tokių kaip geležis, kalis, magnis, kalcis ir kt.
Burokėliai yra antioksidantų, pavyzdžiui, betalainų, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir stiprina imuninę sistemą, šaltinis.
Kai kurie tyrimai rodo galimą burokėlių vaidmenį vėžio profilaktikai, nors šiuos rezultatus reikia papildomai ištirti.
Todėl svarbu burokėlius vartoti bent kartą per savaitę. Paruoškime paprastas burokėlių salotas.
Sudedamosios dalys: 1:
- Burokėliai – 250 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- majonezas – 5 g;
- česnako – 2 skiltelės.
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėlius išvirkite, kol bus paruošti, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol taps šviesiai auksinės spalvos.
Išvirkite kietai virtus kiaušinius, supjaustykite mažais kubeliais
.
Į salotinę sudėkite pusę burokėlių, kiaušinius ir svogūnus.
Į salotas įtrinkite česnako skilteles, sumaišykite su majonezu. Salotas pasūdykite, šiek tiek sutrinkite
. Ant salotų paviršiaus sudėkite likusius burokėlius, aptepkite juos majonezu.
Gauname paprastas burokėlių salotas. Jos tinka užkandžiui ir kaip priedas prie vakarienės ar pietų.
