Sekite mus Facebook'e!
PP tortas – tai tortas, kuris atitinka geros mitybos (GN) principus. Jis gali būti gaminamas iš sveikų ingredientų, pavyzdžiui, viso grūdo miltų, natūralių saldiklių, neriebių pieno produktų, vaisių ir uogų
. Pagrindiniai PP torto principai – naudoti natūralius ingredientus, vengti cukraus arba pakeisti jį natūraliais saldikliais; sumažinti kalorijų kiekį mažinant miltų ir cukraus kiekį. Į PP pyragus dažnai dedama baltymų – varškės, jogurto ar baltymų miltelių, taip pat atsisakoma nesveikų riebalų, juos pakeičiant sveiku augaliniu aliejumi.
PP pyragai gali būti įvairaus skonio ir tekstūros
.
Jų sudėtyje yra įvairių rūšių miltų, riešutų, džiovintų vaisių ir kitų priedų
. Svarbiausia naudoti kokybiškus ingredientus ir išlaikyti pusiausvyrą tarp skonio ir naudos.
Trumpučių pyragaičių ingredientai:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- obuolys – 100 g;
- 2,5 % pieno – 30 ml;
- avižiniai dribsniai – 40 g;
- Cinamonas – 1/3 šaukštelio;
- Raugas – 1/2 šaukštelio;
- Saldiklis – 1 g.
Kremo ingredientai:
- Minkšta 5,5 % varškė – 170 g;
- saldiklis – 2 g;
- džiovintos slyvos – 20 g;
- graikiniai riešutai – 10 g.
PP pyrago paruošimas:
Slyvas užpilkite verdančiu vandeniu, o obuolius nulupkite nuo žievės ir šerdies, supjaustykite mažais kubeliais. Obuolius, kiaušinį, avižinius dribsnius, cinamoną, kepimo miltelius ir saldiklį sudėkite į mikserio dubenį
, supilkite pieną ir išplakite iki vientisos masės.
Keptuvę
patepkite augaliniu aliejumi, įkaitinkite ir sudėkite tešlą
. Tešlą paskirstykite po visą dugną ir kepkite po dangčiu 8 min. iš vienos pusės ir 4 min. iš kitos. Kremui sumaišykite varškę ir saldiklį.
Paruoštą pyragą padalykite į 4 vienodus trikampius
.
Kiekvieną trikampį aptepkite varškės kremu. Smulkiai supjaustykite džiovintas slyvas ir apibarstykite jomis kiekvieną pyragą.
Surinkite tortą iš trikampių pyragaičių, padėkite jį į šaldytuvą 2-3 valandoms. Nepamirškite kremu aptepti torto šonų.
Paruoštą tortą galima papuošti smulkintais graikiniais riešutais. Pasirodo, tai mažai kalorijų turintis tortas kiekvienai dienai.
