Sekite mus Facebook'e!
Troškinys yra vienas seniausių įvairių pasaulio šalių virtuvių patiekalų. Tiesa ta, kad troškinys yra toks universalus, kad jis pateko į daugelio kultūrų virtuves. Ypač pastebimas troškinių populiarumas šalyse, kuriose yra orkaitės ir viryklės.
Kokios yra troškinių rūšys
? Varškės troškinys – tai klasikinė troškinio versija, gaminama iš varškės, kiaušinių, cukraus ir manų kruopų arba miltų. Jis gali būti saldus arba sūrus
. Bulvių apkepas gaminamas iš bulvių košės, į kurią dedama mėsos, žuvies, daržovių arba grybų. Jis dažnai patiekiamas su grietine arba padažu
. Makaronų apkepas – tai itališkos virtuvės patiekalas, gaminamas iš makaronų, mėsos arba daržovių padažo ir sūrio.
Papasakosime, kaip paruošti paprastą apkepą pusryčiams
.
Ingredientai: 1:
- varškės sūris – 800 g;
- manų kruopos – 4 valg;
- jogurtas – 200 g;
- kiaušinis – 6 vnt;
- cukraus – 100 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- sultenių – 150 g.
Varškės apkepo paruošimas:
Iš varškės perteklinį vandenį pertrinkite per sūrmaišį. Į varškę suberkite manų kruopas ir jogurtą, išmaišykite
. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su vaniliniu ir klasikiniu cukrumi. Kiaušinių
mišinį
supilkite į varškės
masę
, pasūdykite ir plakite panardinamuoju mikseriu iki vientisos masės.
Į varškės masę supilkite sultenes ir išmaišykite. Kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite į ją varškės masę.
Kepkite indą 180 laipsnių temperatūroje 50 minučių.
Rezultatas – turime gardų minkštą ir švelnų varškės apkepą. Kad būtų saldžiau, apkepą galite pabarstyti cukraus pudra.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
