Sekite mus Facebook'e!
Rauginti agurkai gali būti kai kurių maistinių medžiagų šaltinis ir teigiamai veikti žmogaus organizmą, tačiau verta prisiminti, kad saikingai viskas yra gerai.
Raugintuose agurkuose yra skaidulų, kurios padeda virškinti ir gali sumažinti cholesterolio kiekį. Jie taip pat yra vitaminų K ir C, kurie svarbūs kaulų ir imuninės sistemos sveikatai, šaltinis. Be to, raugintuose agurkuose yra mažai kalorijų, todėl jie gali padėti kontroliuoti svorį.
Verta paminėti, kad fermentacijos procesas, vykstantis rauginant agurkus, gali paskatinti probiotikų – naudingų bakterijų, palaikančių žarnyno sveikatą – susidarymą. Paverskime sveikus marinuotus agurkus lengvu užkandžiu.
Sudedamosios dalys: 1:
- Agurkai – 2 vnt;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- krapai – ryšulėlis;
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- balzaminio acto – 1/2 valgomojo šaukšto;
- česnakas – 1 šaukštelis;
- Druska – 1/5 šaukštelio;
- juodųjų pipirų – 1/5 šaukštelio;
- Garstyčios – 1 šaukštelis.
Marinuotų agurkų užkandis:
Išvirkite kietai virtus kiaušinius, suberkite juos į dubenį.
Į atskirą indą supilkite augalinį aliejų, balzaminį actą, druską, juoduosius pipirus, įberkite garstyčių
,
išspauskite per spaudiklį česnako skiltelę
ir supilkite
mišinį į
dubenį
su kiaušiniais ir marinuotais agurkais
, išmaišykite
.
Ant sausos keptuvės lengvai paskrudinkite duoną ir kiekvieną riekelę padalykite į dvi dalis.
Duonos riekes aptepkite marinuotų agurkų užkandžiu.
Tai biudžetinis užkandis šventiniam stalui.
