Sekite mus Facebook'e!
Obuolių uogienės šiaudeliai yra populiarus skanėstas, kuriame dera įvairios tekstūros ir drąsūs skoniai. Šie saldainiai – tai traškūs tešlos vamzdeliai, užpildyti subtilia obuolių uogiene, suteikiančia ypatingo saldumo ir aromato.
Įdaras gali būti labai įvairus – nuo klasikinės obuolių uogienės iki sudėtingesnių variantų, pridedant prieskonių, tokių kaip cinamonas ar muskato riešutas, kad būtų sukurtas gilesnis ir sodresnis skonis.
Obuolių uogienės vamzdeliai puikiai tinka tiek desertui, tiek arbatos skanėstams. Juos galima papuošti cukraus pudra, glajumi ar šokoladu, todėl jie ne tik skanūs, bet ir labai patrauklūs.
Ingredientai:
kiaušinis – 1 vnt .;
cukrus – 50 g;
sviestas – 120 g;
grietinė – 60 ml;
kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
miltai – 250 g;
riešutai;
uogienė.
Šiaudelių su obuolių uogiene ruošimas:
Kiaušinį įmuškite į atskirą dubenį, padalinkite į dvi dalis, vieną didesnę už kitą. Didžiąją dalį kiaušinių mišinio supilkite į sviestą, suberkite cukrų ir kepimo miltelius, supilkite grietinę.
Visus ingredientus gerai išplakite mikseriu iki vientisos masės. Į grietinėlės mišinį pamažu suberkite miltus ir minkykite minkštą elastingą tešlą.
Tešlą dedame į celofaną ir dedame į šaldytuvą 15-20 min. Gautą tešlą padalinkite į mažus gabalėlius, sudarydami maždaug 17 gabalėlių.

Kiekvieną gabalėlį kočėlu iškočiokite į ovalų 2-3 mm storio sluoksnį. ½ ovalo peiliu padarome įpjovas, o nepaliestą dalį aptepame uogiene.

Tešlą kočiojame iš šono su įdaru į šoną su plyšiais, gauname vamzdelius. Dėkite vamzdelius ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
Vamzdelius patepkite kiaušinio likučiais, pabarstykite smulkintais riešutais.

Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 15-18 minučių.

Pasirodo, tai paprastas, įperkamas sausainis vamzdelių su uogiene pavidalu. Vietoj obuolių uogienės galite naudoti ką nors kita, pavyzdžiui, uogų uogienę.
