Sekite mus Facebook'e!
Varškės ausys – tai sluoksniuotos tešlos sausainiai, įdaryti varške. Panašių receptų yra daugelyje pasaulio virtuvių, tačiau tikslią sausainių kilmę nustatyti sunku.
Rusų virtuvėje varškės ausys išpopuliarėjo dėl paprastumo ir prieinamų ingredientų. Sausainiai greitai tapo namų patiekalu, o vėliau persikėlė į viešųjų įstaigų valgiaraščius.
Šiandien varškės ausys tebėra daugelio žmonių mėgstamas sausainis. Juos lengva paruošti, jie skanūs ir universalūs – juos galima patiekti prie arbatos ar kavos, pasiimti su savimi kaip užkandį arba jais papuošti šventinį stalą.
Sudedamosios dalys: – cukrus, cukrus, cukrus, cukrus, cukrus, cukrus, cukrus, cukrus, cukrus, cukrus, cukrus, cukrus, cukrus, cukrus, cukrus, cukrus:
- varškė – 220 g;
- sviesto – 60 g;
- cukrus – 30 g;
- miltai – 150 g;
- raugas – 1 šaukštelis.
Varškės ausų paruošimas:
Į dubenį su varške sudėkite sviestą, supilkite cukrų ir gerai išmaišykite. Į varškės masę persijokite dalį miltų ir kepimo miltelių ir užminkykite tešlą
. Į tešlą persijokite likusius miltus ir toliau minkykite tešlą. Tešlą iškočiokite į stačiakampį 3-4 mm storio sluoksnį
. Sluoksnį apibarstykite cukrumi ir paskleiskite po visą paviršių. Vizualiai padalykite tešlą į dvi dalis ir stačiakampio viduryje sulenkite jas į ritinį
. Vieną ritinį uždėkite ant kito ir supjaustykite 1 cm storio riekelėmis.
Sudėkite sausainių širdeles ant pergamentu išklotos
kepimo
skardos
ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Gausite saldžius naminius sausainius. Jei norite, varškės ausytes galite apibarstyti cukraus pudra.
