Sekite mus Facebook'e!
Šią grikių sriubą paruošti labai paprasta ir ji ypač naudinga žiemos mėnesiais, nes greitai įkaista.
Jei pavargote gaminti visokias kremines daržovių sriubas ir esate nusiteikę gero ir originalaus sultinio, pabandykite pasigaminti šią grikių sriubą. Jį paruošti gali absoliučiai visi, nes paruošti labai paprasta ir paruošiama akimirksniu. Ir tai yra privalumas, ypač žiemos mėnesiais, nes kai tau šalta, tai sušildo per kelias minutes. Taigi nieko nelaukite ir išbandykite.
Ko tau prireiks
- 350 g mėsos (kiaulienos arba jautienos)
- 4 bulves
- morkų
- svogūnas
- 4 šaukštai grikių
- druskos ir pipirų
- prieskoniai ir žolelės
Tai tikrai paprasta sriuba
Pirmiausia mėsą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Tada sudėkite juos į puodą, užpilkite vandeniu ir padėkite ant viryklės. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį. Virkite ant silpnos ugnies 30 minučių ir nepamirškite nugriebti putų . Kol sriuba verda, bulves nuplaukite, tada nulupkite ir galiausiai supjaustykite mažais kubeliais. Jums reikės 4 šaukštų grikių.

Grikius nuplaukite, tada sudėkite į keptuvę ir nuolat maišydami kepkite apie 4 minutes. Morkas supjaustykite juostelėmis, o svogūną kubeliais. Svogūną sudėkite į karštą keptuvę su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus, tada sudėkite į ją morkas. Kepkite keletą minučių iki auksinės rudos spalvos. Po 30 minučių į mėsą suberkite bulves ir kepkite apie 5 minutes.
Beveik baigėte
Sudėkite grikius ir virkite, kol visiškai iškeps. Sudėkite troškintas daržoves, tada pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir virkite dar 5 minutes . Galiausiai įberkite prieskonių ir viskas. Sriubą patiekite karštą, tokią, kokia ji pati geriausia. Tikrai liksite patenkinti, linkime gero apetito!

