Sekite mus Facebook'e!
Varškės rozetės yra seniai žinomas pyrago kepinys. Manoma, kad varškės pyragas buvo žinomas dar senovės Rusijoje.
Laikui bėgant varškės kepinių receptai tapo įvairesni ir prieinamesni visiems gyventojų sluoksniams. Įvairios šalys turi savų varškės gaminių kepimo ypatumų. Pavyzdžiui, Rusijoje populiarūs vatos pyragėliai su varške, o Vokietijoje – štrudeliai su varškės įdaru.
Paruoškime varškės rozetes namuose.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 300 g;
- Sviestas – 100 g;
- raugas – 1 šaukštelis;
- grietinė – 100 g;
- Cukrus – 70 g;
- Kiaušinio trynys – 1 vnt;
- Druska – žiupsnelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Nesūdyta varškė – 300 g;
- cukraus – 3 šaukštai.
Varškės rozetės paruošimas:
Sviestą ištrinkite su miltais iki trupinių. Į trupinius suberkite kepimo miltelius ir toliau trinkite
. Į trupinius supilkite grietinę, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinio trynį ir užminkykite tešlą. Tešlą pasūdykite, išminkykite ir 10 min. padėkite po rankšluosčiu
. Įdarui sumaišykite nesūdytą varškę su cukrumi. Tada padalykite tešlą į dvi lygias dalis ir suformuokite dešreles. Dešreles padalykite į 13 vienodų dalių, iš kurių iškočiokite plonus
plokštainukus. Išlyginkite plokštainukų apskritimus, padarykite negilius pjūvius kiekvienoje pusiau sferoje. Į pyragėlių vidurį dedame įdarą. Įpjovų galus įkiškite į įdarą, suformuodami 4 žiedlapių pumpurą.

Kepkite rozetes 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Kai rozetės su varške iškepa, jas reikia apibarstyti cukraus pudra. Tai įdomus ir neįprastas desertas.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
