Sekite mus Facebook'e!
Išgirdę žodį „vyniotinis”, daugelis žmonių įsivaizduoja arba mėsą, arba meringą. Tačiau, be gerai žinomų klasikinių produktų, yra ir daugybė kitų. Pavyzdžiui, cukinijų suktinukas
, kuris gali būti skanus, jei pasirinksite tinkamus ingredientus ir laikysitės gaminimo technologijos.
Suktinukas paprastai gaminamas iš tarkuotų jaunų cukinijų, pridedant kitų daržovių, sūrio, žolelių ir prieskonių
.
Įdaras gali būti įvairus: malta mėsa arba žuvis, varškė, grybai, kiaušiniai ir t. t.
Norint pasigaminti skanų suktinuką, svarbu pasirinkti kokybiškus produktus ir laikytis recepto. Tuomet vyniotinis bus minkštas, sultingas ir aromatingas
. Paruoškime skanų ir sveiką cukinijų vyniotinį
.
Ingredients:
- cukinija – 450 g;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- šviežių prieskoninių žolelių;
- druskos – ½ šaukštelio.
Cukinijų vyniotinio paruošimas:
Iš pradžių sutarkuokite stambia tarka cukiniją, kuriai iš anksto pašalinkite kotelį. Į cukiniją suberkite žoleles, sumaišykite
. Į cukiniją įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išmaišykite. Supilkite mišinį ant silikoninio kilimėlio
kepimo
skardoje, tolygiai paskirstykite
. 15 min. kepkite cukinijų sluoksnį 180 laipsnių temperatūroje, tada atsargiai susukite jį į ritinėlį. Kol suktinukas aušta, galite supjaustyti jam skirtą įdarą. Pavyzdžiui, susmulkinkite rūkytą vištieną
. Cukinijų sluoksnį
aptepkite
varške, jei norite, galite naudoti kitus ingredientus. Svarbiausia, kad tepant nesusiliestų vienas kraštas, įdubimas turėtų būti 3 cm.
Ant varškės sluoksnio dėkite rūkytą vištieną, suvyniokite įdarą į ritinėlį. Suktinuką sutvirtinkite maistine plėvele ir palikite 2-3 val. šaldytuve.
Gausite sveiką cukinijų pagrindo suktinuką.
Į cukinijų sluoksnį taip pat galite dėti keptų grybų su svogūnais, sūrio įdaro su žuvimi, kiaušinių, kitų daržovių.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
