Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaniausi plokštainiai pasaulyje. Bulgariški pitki: be mėsos, bet skanesni už čeburekus

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Bulgariškos pitkos yra nedideli ir labai sotūs nacionaliniai bulgarų patiekalai. Tai kepiniai, pagaminti iš neraugintos tešlos, bryndzos arba kito sūrio ir kiaušinių

. Pitkas gali būti saldūs arba sūrūs

.

Saldūs paprastai gaminami su pridėtais vaisiais, pavyzdžiui, obuoliais ar slyvomis, o sūrūs – su daržovėmis, mėsa ar malta

mėsa. Tačiau jei po ranka neturite mėsos, pitkų galite pasigaminti ir be jos. Svarbiausia, kad šis patiekalas būtų sultingas ir aromatingas. Norėdami tai padaryti, galite išsiversti tik su bryndza ir varške

. Papasakosime, kaip pasigaminti bulgariškus pitki

.ingredientai:

  • Miltai – 400 g;
  • vandens – 150 ml;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • brindza;
  • varškės.

Paruošimas:

Sumaišykite vandenį, kiaušinį, augalinį aliejų ir druską su miltais. Užminkykite minkštą ir elastingą tešlą, kuri nelimpa prie rankų

. Kol tešla ilsisi celofane, verta pasigaminti įdarą. Brinzą sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su varške

. Iš tešlos suformuokite nedidelę dešrelę, padalykite ją į 10 vienodų dalių ir iš jų suformuokite ritinėlius. Suktinukus iškočiokite į plonas tortilijas, kurių skersmuo apie 10-15 cm.

Rekomenduojame:  Sūrio pyragų nebekepu. Varškės pūkeliai su varške

Ant kiekvienos tortilijos dalies dėkite įdaro, užspauskite vidų ir sukurkite savotišką čebureką. Kraštus galima užspausti šakute

. Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol paruduos.

Самые вкусные лепешки в мире. Болгарские питки: мяса нет, а вкуснее чебуреков

Rezultatas – skanūs bulgariški pitkos, panašūs į čeburekus. Dėl brinzos ir varškės šis patiekalas yra sotus.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *