Sekite mus Facebook'e!
Daugelyje šalių ledai tapo svarbia vasaros gatvės maisto dalimi. Mat ledai gali gerai atvėsinti karštą dieną ir kartu būti desertas.
Šiandien yra daugybė ledų rūšių. Pavyzdžiui, kepti ledai. Tai neįprasta ledų rūšis, kai ledų rutuliukas greitai iškepamas iki traškumo. Tada jis apibarstomas priedais ir patiekiamas šaltas
. Veganiški ledai – gaminami iš augalinių ingredientų, pavyzdžiui, kokosų pieno, riešutų, sojų produktų ir kt. Jo sudėtyje nėra gyvūninės kilmės produktų.
taip pat yra ledų su įvairiais neįprastais skoniais – nuo kukurūzų iki pupelių.
pasigaminkime mums įprastus ledus tik iš kelių produktų.
Sudedamosios dalys: 1:
- Virtas sutirštintas pienas – 200 g;
- 30 % grietinėlės – 500 g.
Ledų paruošimas:
Į maišytuvo dubenį supilkite sutirštintą virintą pieną. Prieš tai jį galite minutę plakti mikseriu, kad neliktų gumuliukų
. Į sutirštintą virtą pieną supilkite grietinėlę ir pradėkite plakti mikseriu. Palaipsniui didinkite greitį, plakite tol, kol produktai taps vientisi
. Šiam receptui geriau naudoti atšaldytą grietinėlę. Išplakdami įsitikinkite, kad gausite tirštą masę, kuri šiek tiek nuteka nuo mentelių.
Išklokite į formą aukštais šonais maistine plėvele
.
Supilkite grietinėlės masę į formą, išlyginkite jos paviršių. Palikite ledus šaldiklyje 3-5 h.
Kai ledai sukietės, galite juos išimti iš formos ir nuimti maistinę plėvelę.
Tokius ledus papuoškite šokoladu, vaisiais arba uogomis.
