Sekite mus Facebook'e!
Įdarytos bulvės yra labai įdomus patiekalas, kuris galėtų tapti NVS gatvės maistu. Deja, kepamų bulvių su įdarais aktualumą prarado ir dabar yra tik nedaugelis šią koncepciją turinčių įstaigų.
Tačiau daugelis žmonių bulves su įdarais ruošia namuose. Tai nebrangus patiekalas, kurį lengva atkartoti. Šaldytuve tikriausiai turite visų reikiamų keptoms bulvėms su šonine ruošti ingredientų.
Jį lengva paruošti, o kartu jis gaunasi labai sotus.
Papasakosime, kaip orkaitėje paruošti keptas bulves su šonine
Ingredientai: 1:
- Bulvės: didelės bulvės – 3 vnt;
- Druska – ⅓ šaukštelio druskos;
- kumpio arba šoninės – 120 g;
- Sūris – 120 g;
- Žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- krapų – ryšulėlis;
- Sviestas – 30 g.
Bulvių su šonine virimas:
Kiekvieną bulvę suvyniokite į foliją ir kepkite 210 laipsnių temperatūroje 50-70 min. Šoninę smulkiai supjaustykite, sūrį sutarkuokite stambia tarka, susmulkinkite žaliąjį svogūną ir krapus
. Iškepusių bulvių neišimkite iš folijos, bulvienojus supjaustykite kartu su ja. Padarykite kryžminius pjūvius plokščiojoje bulvės dalyje, minkštimą išminkykite šakute
. Bulvės vidų pasūdykite ir papipirinkite, sumaišykite su sviestu. Bulvių minkštimą apibarstykite svogūnais ir krapais, sudėkite sūrį ir kumpį.
Kepkite bulves su įdaru 5 minutes 210 laipsnių temperatūroje.
Rezultatas – gardžios bulvės su šonine. Jas galima ruošti vakarienei vietoj įprastos bulvių košės.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
