Sekite mus Facebook'e!
Cukinijų troškinys – tai seną istoriją turintis rusų virtuvės patiekalas. Manoma, kad iš pradžių jis buvo paplitęs vienuolynuose ir valstiečių šeimose
. Cukinijos Rusijoje auginamos nuo seno, nes yra nereiklios ir duoda didelį derlių. Ši daržovė turi daug naudingų medžiagų ir kartu yra mažai kaloringa, todėl tapo daugelio rusų virtuvės patiekalų pagrindu.
Pirmą kartą cukinijų troškinys paminėtas XVIII amžiuje
.
Tuo metu jis buvo gaminamas iš cukinijų, kiaušinių ir pieno, pridedant žolelių ir prieskonių.
Patiekalas buvo sotus ir skanus, jį buvo galima ilgai laikyti. Dėl to jis buvo ypač vertingas, kai nebuvo šaldytuvų.
Paruoškime tokį troškinį patys
Ingredientai: 1:
- cukinijos – 2 vnt;
- bambuko lazdelės – 2 vnt;
- druskos – šaukštelis;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- kukurūzų miltai – 3 šaukštai;
- kukurūzų krakmolo – 1 valgomasis šaukštas;
- miltai – 4 valg. šaukštai;
- sūris – 100 g;
- pomidorai – 2 vnt;
- kiaušinis – 1 vnt.
Cukinijų apkepo paruošimas:
Išilgai kiekvienos cukinijos per visą paviršių šakute padarykite griovelius. Padalykite cukinijas į dvi dalis, tada perpjaukite išilgai pusiau
. Tarp cukinijų griežinėlių įdėkite lazdeles ir perpjaukite skersai. Cukinijas pasūdykite, pamirkykite juodųjų pipirų, kukurūzų miltų ir krakmolo bei paprastų miltų mišinyje.
Kepkite cukinijas ant vidutinės ugnies augaliniame aliejuje 5-7 minutes.
Tuo pat metu plonomis plokštelėmis supjaustykite pomidorus ir sūrį
. Sudėkite cukinijas į kepimo indą, į kiekvieną duobutę įdėkite po plokštelę sūrio ir pomidorą. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pagal skonį praleiskite česnako skiltelę ir išplakite šakute.
Kiekvieną cukiniją aptepkite kiaušinio mišiniu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių.
Rezultatas – turime gardų sotų cukinijų apkepą. Patiekalas nesudėtingas ir greitai paruošiamas, jį galima patiekti kaip pietus ar vakarienę.
