Sekite mus Facebook'e!
Baklažanai yra mažai kaloringas produktas, kuriame gausu vitaminų ir mineralų. Jame yra B grupės vitaminų, vitamino C, PP ir karotino, taip pat mineralinių medžiagų, tokių kaip kalis, kalcis, geležis, fosforas ir natris
. Verta gaminti baklažanų patiekalus, nes jie padeda mūsų organizmui pasveikti. Dėl mažo kaloringumo baklažanai yra geras pasirinkimas tiems, kurie saugo savo figūrą. Dėl kalio ir vitaminų kiekio ši daržovė padeda palaikyti širdies ir kraujagyslių sveikatą.
Baklažanų sudėtyje esančios skaidulos padeda pagerinti virškinamojo trakto veiklą
. Papasakosime, kaip gaminti baklažanus padaže.
Sudedamosios dalys: 1:
- Ingredientai: baklažanai – 2 vnt;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- česnakas – 2 skiltelės;
- kalendros – ryšulėlis;
- petražolių – ryšulėlis;
- grietinė – 200 g.
Baklažanų gaminimas padaže:
Supjaustykite baklažanus mažais kubeliais, pasūdykite ir sumaišykite. Nusausinkite baklažanus nuo skysčio pertekliaus. Į baklažanus supilkite plaktą kiaušinį ir vėl išmaišykite, palikite 10-15 min.
Svogūną smulkiai
supjaustykite
ir pakepinkite keptuvėje iki rudos spalvos. Susmulkinkite kalendrą ir petražoles, česnako skiltelę. Stenkitės svogūnus sudėti į lėkštę be augalinio aliejaus.
Jau panaudotame aliejuje kepkite baklažanų kubelius, kol suminkštės. Į baklažanus sudėkite svogūną, česnaką, žoleles, išmaišykite.
Į mišinį įpilkite grietinės ir dar porą minučių pakepkite.
Tokius baklažanus galima patiekti su mėsa, žuvimi ir kitais antraisiais patiekalais. Taip pat baklažanai grietinės padaže gali tapti atskiru patiekalu vakarienei.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
