Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tobulo skonio kiaulienos suktinukai įdaryti paprastu ir skaniu įdaru

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Užpildykite kiaulienos suktinukus žalumynais, virtais kiaušiniais ir keptais svogūnais. Tam jums reikės:

  • 1 kg kiaulienos kotletų
  • 3 svogūnai
  • 3 virti kiaušiniai
  • žalumynai pagal skonį (petražolės, česnakai, krapai, …)
  • šaukštas džiūvėsėlių
  • 50 ml kepimo grietinėlės
  • prieskoniai pagal skonį
  • aliejaus kepimui

ir galite pridėti 2 skilteles išspausto česnako kartu su 2 šaukštais šalto vandens.

Jei turite viską, ko reikia, pradėkite virti

Kiaulienos gabalėlį supjaustykite iki 5 mm storio griežinėliais. Dabar patapšnokite juos taip pat, kaip ir kotletus, kad užpildyti suktinukai būtų gerai supakuoti. Susmulkintus griežinėlius pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir kitomis žolelėmis. Jei norite, galite įtrinti ir spaustu česnaku kartu su vandeniu ir šaukštu aliejaus (geriausia alyvuogių).

Taip paruoštą mėsą uždenkite maistine folija ir duokite laiko susigerti bei susijungti visiems skoniams. Kol mėsa ilsisi, paruoškite įdarą. Susmulkintą svogūną pakepinkite aliejuje, sumaišykite su džiūvėsėliais ir nukelkite nuo ugnies. Sudėkite kubeliais pjaustytus virtus kiaušinius ir pagardinkite įdarą. Gerai išmaišykite, kad prieskoniai patektų visur.

Dabar atidenkite mėsą ir pradėkite įdaryti. Sulenkite užpildyto kotleto dešinįjį ir kairįjį kraštus į vidų ir kotletą iškočiokite nuo savęs.

Rekomenduojame:  Naminis mėsos kepsnys – skanus, sultingas, paprastas! Jį lengva paruošti, bet rezultatas įspūdingas.

Pritvirtinkite paruoštus mėsos suktinukus prieš vėl juos išardydami. Galite naudoti maistinius siūlus arba dantų krapštukus.

Kepkite juos ant stiprios ugnies iš abiejų pusių.

Tada išimkite juos iš keptuvės ir įpilkite šiek tiek karšto vandens. Tiek, kad išmesta mėsa iki pusės apsemta. Tada apliekite juos kremu.

Skardą perkelkite nuo viryklės į iki 180° įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50 minučių. Kad mėsa gražiai nusidažytų, prieš baigdami kepti ją kurį laiką atidenkite.

Pagalvokite, su kuo valgysite mėsą ir paruoškite jai tinkamą garnyrą. Galite išbandyti bulves, bet ir ryžius ar makaronus. Šiek tiek keista, bet derinys su kiekvienu kūriniu labai geras.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.