Sekite mus Facebook'e!
Dešros yra populiarus produktas, kurį galima paruošti įvairiais būdais. Vienas iš naudingiausių ir skaniausių dešrelių gaminimo būdų – kepti jas orkaitėje. Taip paruoštos vištienos dešrelės būna ypač minkštos ir sultingos. Jos gali būti puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar šventiniam stalui.
Šį dešrelių variantą galima gaminti iš skirtingų vištienos dalių. Tačiau dauguma virėjų mieliau renkasi šlauneles.
Iš jų dešrelės būna sultingesnės ir sotesnės
. Paruoškime vištienos dešreles orkaitėje atskirai.
Ingredientai: 1:
- Vištienos šlaunelės – 6 vnt;
- raudonėlis – 1 šaukštelis;
- česnako miltelių – 1 šaukštelis;
- saldžiosios paprikos – 1 šaukštelis;
- garstyčių sėklos – 1 valgomasis šaukštas;
- alyvuogių aliejaus – 2 valg. šaukštai;
- sojų padažas – 2 šaukštai;
- čederio sūris.
Vištienos dešrelių paruošimas:
Kiekvieną vištienos koją perpjaukite išilgai, pašalinkite kaulus, kremzles ir sausgysles. Mėsą uždenkite maistine plėvele ir išmuškite plaktuvu
. Sumaišykite raudonėlį su česnako milteliais, saldžiąja paprika, garstyčių sėklomis, alyvuogių aliejumi ir sojų padažu.
Sudėkite mėsą sluoksniais į gilų indą
. Kiekvieną
sluoksnį
būtinai pabarstykite druska ir aptepkite gautu prieskonių ir padažo mišiniu. Uždenkite indo viršų maistine plėvele ir palikite mėsą marinuotis 20 minučių.
Marinuotą mėsą sudėkite ant pergamento ir ant kiekvieno sluoksnio uždėkite sūrio griežinėlių. Suvyniokite mėsą su sūriu viduje į ritinėlius.
Jei odelės nepašalinote, jos turi būti išorinėje suktinuko pusėje.
Kiekvieną dešrelę užspauskite pergamente, pergamento kraštus suvyniodami į viršų.
Sudėkite dešreles ant kepimo skardos, užpilkite puse puodelio vandens ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Gausite skanių sultingų dešrelių su sūriu. Jas galima patiekti su bet kokiu garnyru, visada bus skanu.
