Sekite mus Facebook'e!
Salotos „Ivuška” – skanus ir sveikas patiekalas, galintis papuošti bet kokį stalą. Jas paprasta paruošti, bet kartu jos pasižymi ryškiu ir sodriu skoniu. Salotos „Ivuška” savo pavadinimą gavo dėl jose esančių daržovių ir žolelių, kurios sukuria unikalią skonio ir aromato kompoziciją.
Šias salotas galima patiekti kaip savarankišką patiekalą arba kaip priedą prie mėsos ar žuvies. Dėl savo sudėties jose yra daug vitaminų ir mineralinių medžiagų, būtinų žmogaus sveikatai palaikyti.
Be to, salotos „Ivushka” gali būti gaminamos mažai kaloringos, todėl tinka dietinei mitybai.
Paruoškime salotas „Ivuška” kartu.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: sardinių konservai – 180 g;
- kiaušinis – 4 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- marinuoti agurkai – 3 vnt;
- raudonasis svogūnas – 1 vnt;
- druskos – 1 šaukštelis;
- cukraus – 2 šaukšteliai;
- 9 % acto – 1 valgomasis šaukštas;
- vandens – 3 šaukštai;
- majonezas;
- krapų – saujelė.
Salotų „Ivuška” paruošimas:
Sūdytus svogūnus reikia supjaustyti plonais pusžiedžiais, sumaišyti su druska, cukrumi, actu ir vandeniu. Virtus kiaušinius supjaustyti mažais kubeliais, taip pat marinuotus agurkus
. Morkas patrinti ant smulkios tarkos, iš sardinių pašalinti aliejų, šakute suminkyti į košę. Į lėkštę dedamas sardinių sluoksnis, ištepamas majonezu
, tada dedamas marinuotų svogūnų, išspaustų iš marinato, sluoksnis, dedamos morkos, ištepamos majonezu. Ant morkų sluoksnio sudėkite agurkus, aptepkite majonezu
. Ant agurkų sluoksnio sudėkite kiaušinius, vėl aptepkite majonezu, pabarstykite krapais. Palikite salotas mirkti 2-3 valandas.
Vietoj majonezo galite naudoti grietinę, tada salotos bus dietinės. Vietoj sardinių aliejuje salotoms reikėtų pirkti sardinių savo sultyse.
