Sekite mus Facebook'e!
Pyragas yra paprastas, neperkrautas, labai skanus ir įmirkęs.
Šokoladiniam biskvitui paruošti paimkite:
–
Kiaušinius, 3 vnt.;
– miltus, 80 g;
– cukrų, 130 g;
– pieną, 70 g; –
sviestą, 30 g;
– krakmolą, 1 valgomąjį šaukštą
; – kakavą, 2 valgomuosius šaukštus
; – raugą, 7 g; –
žiupsnelį druskos.
Paruošti kremą:
–
Kiaušinį, 1 vnt.; –
sviestą, 100 g; –
juodąjį šokoladą, 100 g; –
cukrų, 6 valgomuosius šaukštus
;
– kukurūzų krakmolą, 3 valgomuosius šaukštus
; – kiaušinį, 1 vnt.
Įmirkymui paimkite:
–
vandens, 115 ml;
– k@niako, 2 valgomuosius šaukštus;
– cukraus, 3 valgomuosius šaukštus
.
Pyragui apibarstyti paimkite trupinių iš apipjaustymo ir kakavos.
Miltus sumaišykite su krakmolu, druska ir kepimo milteliais, kakava. Sumaišykite sausus ingredientus
. Įkaitinkite orkaitę iki 180-190 laipsnių C.
Pieną ir gabaliukais supjaustytą sviestą pakaitinkite ant silpnos
ugnies
. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir plakite iki standžių ir tirštų putų 5-7 minutes.
Persijokite sausą mišinį ir dalimis supilkite į kiaušinius bei išplakite iki vientisos
masės. Į tešlą supilkite verdantį pieną ir sviestą ir mentele iš apačios į viršų išmaišykite.
Kepimo formą išklokite pergamentu
ir supilkite
tešlą
. 30-35 min. kepkite
.
Pirmąsias 25 minutes neatidarykite orkaitės durelių
. 10 minučių leiskite biskvitui pastovėti orkaitėje atidarytomis durelėmis
.
Kai biskvitas atvės, supjaustykite jį pyragaičiais
. Kiaušinį sumaišykite su cukrumi, supilkite kukurūzų krakmolą, išmaišykite iki vientisos masės ir supilkite šiek tiek pieno, išmaišykite ir sumaišykite su likusiu pienu.
Grietinėlę pastoviai maišydami statykite ant silpnos ugnies ir virkite, kol sutirštės.
Alkog@l sumaišykite su šiltu vandeniu ir cukrumi
. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje ir atvėsinkite
. Minkštą sviestą
išsukite
mikseriu, supilkite ištirpintą šokoladą ir plakite mikseriu didžiausiu greičiu. Išplakite
kremą iki purumo
ir po
2 valgomuosius šaukštus
įmaišykite į grietinėlę ir šokoladą.
Išplakite visą grietinėlę. Atidėkite kelis šaukštus kremo torto šonams išlyginti
. Perpjaukite tortą į 2 dalis ir suformuokite tortą, pamirkydami pyragaičius mirkymo skystyje ir aptepdami juos kremu. Išlyginkite
šonus ir viršų aptepkite atidėtu kremu bei pabarstykite kakava
.
