Sekite mus Facebook'e!
Vištienos kotletai yra vienas populiariausių ir paprasčiausių patiekalų, kurie patraukia dėmesį savo skoniu, universalumu ir paprastu paruošimu. Šie burnoje tirpstantys mėsos gaminiai idealiai tinka kasdieniams pietums ar vakarienei, taip pat gali tapti išskirtiniu šventinio stalo patiekalu.
Vištienos kotletų meilę paaiškina ne tik subtilus jų skonis ir aromatas, bet ir daugybė būdų juos paruošti ir derinti su įvairiais garnyrais.
Vienas iš pagrindinių vištienos kotletų privalumų – naudojama vištiena, kuri laikoma lengvu ir sveiku produktu.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos krūtinėlė – 500 g;
- sūris – 60 g;
- sviestas – 30 g;
- majonezas – 2 šaukštai;
- miltai – 2 valg. šaukštai;
- kiaušinis – 1 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio.
Vištienos kotletų paruošimas:
Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais, į ją sutarkuokite sūrį ir šaltą sviestą smulkia tarka. Į vištieną sudėkite majonezą ir kiaušinį, gerai išmaišykite
. Į mišinį įberkite druskos ir miltų, komponentus dar kartą išmaišykite. Jei norite, galite įberti juodųjų pipirų, muskato riešuto
. Į keptuvę su augaliniu aliejumi dėkite porcijas vištienos mišinio, apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
Gaunasi labai paprasti ir skanūs vištienos kotletai. Jie puikiai tinka vakarienei ir pietums, derinant su bet kokiu garnyru.
