Sekite mus Facebook'e!
Ingredientai:
Cukinijos – 2 vnt.
Bulvės – 2 vnt.
Morkos – 2 vnt.
Svogūnai – 1 vnt.
Kiaušiniai – 3 vnt.
Česnakai – 3 gvazdikėliai.
Petražolės – 30 g
Druska – 1 šaukštelis.
Duonos trupiniai – 3 v.š.
Aliejus – 2 šaukštai.
Juodieji pipirai
Paruošimas:
1. Bulves, cukinijas, svogūnus ir morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Priklausomai nuo jūsų skonio pageidavimų, liesame troškinyje gali būti ir kitų daržovių, pavyzdžiui – saldžiosios paprikos, baklažanų, pomidorų, cukinijų, kopūstų.
2. Visas paruoštas daržoves suberkite į dubenį, suberkite džiūvėsėlius, kiaušinius, druską, pipirus, aliejų.
3. Česnaką perspauskite per spaudą, smulkiai supjaustykite petražoles ir suberkite į daržoves.
4. Viską gerai išmaišykite ir masę supilkite į aliejumi išteptą formą. Tvarkingai išlyginkite viršų, šiek tiek sutankinkite, kad ji būtų lygi ir lygi.
5. Daržovių apkepą kepkite 180°C temperatūros orkaitėje 50 minučių.
Gero apetito!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
