Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Bananų ir riešutų pyragas su kondensuotu pienu. Skanus desertas šventiniam stalui

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Bananų ir riešutų pyragas su kondensuotu pienu – nuostabus saldus patiekalas, kuriame dera prinokusių bananų minkštumas, traškūs riešutai ir kondensuoto pieno saldumas. Šis pyragas užkariavo daugelio širdis dėl savo paprasto paruošimo ir sodraus skonio, kuris palieka malonius prisiminimus apie namų kepinius ir šiltą šeimos jaukumą.

Bananai yra populiarus desertų ingredientas dėl savo natūraliai saldaus skonio ir minkštos tekstūros

.

Jie ne tik suteikia pyragui saldumo, bet ir padaro jį drėgnesnį ir lengvesnį. Riešutai, pavyzdžiui, graikiniai ar lazdyno, suteikia malonų traškumą ir sodrų skonį, kuris puikiai dera su kreminės tekstūros kondensuotu pienu.

Galutinis akcentas – kondensuotas

pienas

, kuris desertui suteikia ypatingo saldumo ir švelnumo, todėl jis tampa tikrai nepamirštamas

.

Sudedamosios dalys:

  • Bananai – 450 g;
  • graikiniai riešutai – 120 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • augalinis aliejus – 60 g;
  • 30 % grietinėlės – 60 ml;
  • cukraus – 200 g;
  • miltai – 280 g;
  • kildinimo medžiaga – 2 šaukšteliai;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • vanilino – žiupsnelis;
  • virtas sutirštintas pienas – 280 g.
Rekomenduojame:  Devintojo dešimtmečio sklaida, kuri būdavo kiekviename vakarėlyje. Nepelnytai pamirštas receptas

Bananų ir riešutų pyrago paruošimas:

Išmaišykite 150 g cukraus, druskos, raugo ir vanilino miltuose. Nuluptus bananus sutrinkite šakute, kol sutraiškysite

. Įmuškite kiaušinius, atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus su likusiu cukrumi mikseriu išplakite iki purių baltų putų

. Į baltymų masę sudėkite trintus bananus, trynius, grietinėlę ir augalinį aliejų, porą minučių plakite komponentus.

Į šią masę supilkite miltus, išminkykite tirštą tešlą

.

Graikinius riešutus susmulkinkite, bet ne iki trupinių būsenos

.

Graikinių riešutų trupinius supilkite į tešlą, išmaišykite ir supilkite į pergamentu išklotą formą.

30-40 min. kepkite sausainį 180 laipsnių temperatūroje. Paruoštą biskvitą padalykite į du vienodus pyragėlius, vieną iš jų aptepkite kondensuotu pienu. Uždenkite pyragą antruoju pyragu, papuoškite jį pagal pageidavimą.

Бананово-ореховый торт со сгущенкой. Вкусный десерт на праздничный стол

Papuošimui galite naudoti kondensuotą pieną arba plaktą grietinėlę. Gausite paprastą, bet skanų šventinį desertą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *