Sekite mus Facebook'e!
Jūrinė lydeka yra skani ir sveika žuvis. Ją kepant bulvių tešloje, ji tampa dar skanesnė.

Ingredientai:
Jūrinės lydekos filė – 350 gramų;
Paruoštas majonezas – 2 šaukštai;
Kiaušiniai – 1 gabalėlis
; Bulvė – 1 gabalėlis (didelis gumbas);
Sviestas – 30 gramų;
Miltai – 10 gramų;
Prieskoniai žuvies patiekalams gaminti – 5 gramai.
Nurodymai:
Tešlai paruošti bulves stambiai sutarkuokite ir sumaišykite su kiaušiniu bei majonezu. Jei tešla per skysta, įberkite šiek tiek miltų ir dar kartą gerai išmaišykite. Mišinys turi būti pakankamai tirštas, kad jis nenulašėtų nuo žuvies.
Kepimo indą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
Jūros lydekos gabalėlius nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir pabarstykite žuvies prieskoniais. Kiekvieną jūrų lydekos gabalėlį pamirkykite bulvių tešloje ir sudėkite į kepimo indą.
Kepkite orkaitėje 40 minučių, nustatę mažą temperatūrą, 190 laipsnių Celsijaus (350 laipsnių Farenheito).
Skanaus! Pasidalinkite šiuo receptu su draugais, kad jie taip pat galėtų jį išbandyti.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

