Sekite mus Facebook'e!
Pati skaniausia dešra yra naminė dešra, kurią patys gaminate iš kokybiškų produktų. Jokie parduotuvėje pirkti produktai niekada nebus skanesni už dešrą, kurią pasigaminsite pagal šį paprastą receptą.
Jai paruošti reikės šių ingredientų:
- jautienos, 1,8 kg;
- kiaulienos, 3 kg;
- taukų, 700 g;
- česnako, 2 galvos;
- 5 % nitritinė druska, 100 g;
- mėsos prieskoniai, 10 g;
- pipirai;
- vanduo, 200 g;
- apvalkalas.
Kepimo procesas
Mėsa gerai nuplaunama ir nusausinama.
Jautiena susmulkinama mėsmale
. Nuo lašinių pašalinama oda, supjaustoma mažais kubeliais ir sumaišoma su malta jautiena.
Kiauliena
supjaustoma
gabaliukais ir sumaišoma su malta mėsa ir lašiniais.
Apvalkalas gerai nuplaunamas, jei turite natūralų.
Česnakai susmulkinami trintuvu
ir
sumaišomi su malta
mėsa
.
Taip pat įdedama druskos, pipirų ir prieskonių, vandens ir masė gerai išmaišoma.
Patarimas: jei dedate įprastos druskos, tuomet 1 kg mėsos tenka 10-12 g druskos. Taip pat atkreipkite dėmesį. Kad malta mėsa nebūtų sausa, ir pagal poreikį įpilkite vandens.
Užpildykite kiaurasamtį malta mėsa ir nusiųskite į šaldytuvą dienai ar dviem.

Žarnas suriškite siūlu, kad pagamintumėte porcijines dešreles
. Dešreles išvirkite, kad būtų minkštesnės – įdėkite jas į verdantį sultinį ir po 10 minučių išimkite.

Dešros rūkomos rūkykloje 4-7 valandas. Laikas priklauso nuo to, kiek rūkytos bus dešrelės.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


