Sekite mus Facebook'e!
Šis receptas pasirodė ne taip seniai tinklo platybėse, aš tiesiog negalėjau praeiti ir nusprendžiau atlikti eksperimentą. Pagal eksperimento rezultatus nusprendžiau, kad tai yra visiškai paprastas ir skanus duonos būdas, su labai švelniais trupiniais ir kvapnia, traškia plutele.
Jam paruošti reikės tokių ingredientų
:
- miltų, 650 g;
- vandens, 400 ml;
- druskos, 1,5 šaukštelio;
- cukraus, 1 šaukštelis;
- šviežių mielių, 25 g arba sausų mielių, 11 g;
- augalinis aliejus, 3 + 2 šaukštai.
Paruošimo procesas
Ištirpinkite cukrų ir mieles šiltame vandenyje.
Įberkite druskos ir 3 šaukštus augalinio aliejaus.
Dalimis supilkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą
.
Patarimas: tešla gaunasi lipni, tačiau jos nereikia užminkyti miltais. Tiesiog minkydami sutepkite rankas augaliniu aliejumi.
Uždenkite tešlą ir palikite ją šiltoje vietoje 1,5 val.
Išminkykite tešlą ir palikite dar 40 min.
Tešlą minkykite ant miltais pabarstyto stalo. Iškočiokite
ją į stačiakampį, susukite į ritinį, gerai užspauskite kraštus, apverskite siūle žemyn.
Padarykite pjūvius ir įdėkite į kepimui skirtą rankovę, užriškite kraštus.
Palikite ją 15 min.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 50-60 min.
Išimkite iš rankovės ir uždengę rankšluosčiu palaikykite 15 minučių
. Po 15 minučių galite pjaustyti griežinėliais, bet ir taip, šiltas ir šaltas, jis nesutrupa.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


