Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skonis, pažįstamas iš vaikystės, bet su nauju posūkiu: tobulo silkės užkandžio bet kokiai progai paslaptis

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Silkės užkandis ant ruginės duonos yra paprastas, bet gardus patiekalas, puikiai tinkantis bet kokiai progai. Silkės, kiaušinių, žolelių ir ruginės duonos derinys yra klasikinis naminis patiekalas.

Šie užkandžiai kilę iš Šiaurės Europos ir slavų šalių. Silkė visada buvo populiari šalto klimato šalyse. Ji buvo sūdyta ir valgoma su duona, svogūnais ir sviestu. Šis ingredientų derinys tapo pagrindiniu žmonių mitybos raciono elementu. Laikui bėgant, silkės užkandžiai tapo pagrindiniu vaišių ir kulinarinės klasikos patiekalu.

Įdomu tai, kad Nyderlanduose vyksta silkių festivalis, vadinamas „Vlaggetjesdag“. Šią dieną žmonės pirmą kartą ragauja šviežiai sūdytos žuvies. Todėl įprasta šiai šventei ruošti įvairius silkių užkandžius.

Sudedamosios dalys:

  • lengvai sūdyta silkė – 1 vnt.;
  • ruginė duona – 6 riekelės;
  • Prancūziškos grūdėtos garstyčios;
  • krapai.
  • virti kiaušiniai – 4 vnt.;
  • žalieji svogūnai;
  • druska;
  • majonezas.

Silkių užkandžio paruošimas:

Smulkiai supjaustykite kietai virtus kiaušinius, susmulkinkite laiškinius svogūnus ir sumaišykite ingredientus. Kiaušinių mišinį pagardinkite druska ir majonezu.

Kiekvieną duonos riekę padalinkite per pusę ir paskrudinkite abi puses karštoje, sausoje keptuvėje. Ant duonos užtepkite kiaušinių mišinio.

Rekomenduojame:  Cukinijų vafliai: skanu – tai nieko tokio!

Ant kiekvieno sluoksnio uždėkite po arbatinį šaukštelį garstyčių sėklų. Silkės filė supjaustykite mažais gabalėliais ir uždėkite ant garstyčių.

Papuoškite užkandį krapais ir patiekite. Šis greitas silkių užkandis yra paruoštas.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 1 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.