Sekite mus Facebook'e!
Avokadas pastaruoju metu tapo vienu populiariausių vaisių. Apie jį kalba tiek tinklaraštininkai, tiek mitybos specialistai. Šiomis dienomis yra daugybė receptų su avokadais. Galite jį mylėti arba nekęsti, tačiau nėra aiškaus sutarimo dėl jo privalumų.
Daugelis žmonių klaidingai mano, kad avokadai yra daržovės. Visiškai logiška, kad žmonės šį vaisių suvokia būtent taip. Avokadai mažai panašūs į vaisius. Pavyzdžiui, jie yra gana riebūs ir neturi saldaus skonio.
Tačiau avokadai yra tikri vaisiai, kilę iš laurinių šeimos. Tai reiškia, kad jie yra tolimai susiję su lauro lapu.
Šis vaisius gali būti naudojamas įvairiuose patiekaluose. Papasakosime apie vieną tokį avokado užkandį.
Avokado užkandžio ingredientai:
- duona – 3 riekelės;
- sviestas – 50 g;
- česnakas – 3 gvazdikėliai;
- avokadas – 2 vnt.;
- svogūnai – vnt.;
- pomidoras – 2 vnt.;
- citrinos sultys – šaukštas;
- druska – žiupsnelis.
Avokado užkandžio gaminimas:
Duoną supjaustykite į porą trikampių. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir per presą išspauskite porą česnako skiltelių. Kepkite duoną šiame kreminiame česnakų mišinyje, kol iš kiekvienos pusės gražiai apskrus.
Išimkite avokado kauliuką ir odelę, o minkštimą sutrinkite atskirame dubenyje. Svogūną ir česnako skiltelę smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į avokado tyrę.

Iš pomidoro išimkite minkštimą ir supjaustykite jį mažais gabalėliais. Supjaustytą pomidorą sudėkite į tyrę, pagardinkite citrinos sultimis. Pagardinkite druska, sumaišykite ingredientus ir užtepkite ant duonos riekelių.

Greitas būdas skaniai ir sveikai papusryčiauti. Į avokadų tyrę taip pat galite įdėti smulkintų žalumynų.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


