Sekite mus Facebook'e!
Avokadų populiarumas šiomis dienomis yra neįtikėtinai didelis. Galime rasti daugybę skirtingų receptų su šia daržove. Statistiškai avokadai yra populiaresni nei mangai ir kiti egzotiniai vaisiai.
Tačiau ši daržovė atsirado maždaug prieš 10 000 metų. Senovės actekai pirmieji pradėjo valgyti avokadus. Remiantis archeologiniais duomenimis, žmonės rinko vaisius atogrąžų miškuose ir gamino įdomius, nors ir paprastus, patiekalus.
Actekai taip mėgo šią daržovę, kad netgi išaugino ją iš milžiniškos sėklos. Iki šiol šis vaisius labai gerbiamas Meksikoje. Joks tipiškas meksikietiškas patiekalas neapsieina be avokado.
Iš šio vaisiaus paruošime įprastus pusryčius.
Avokadų sumuštinių ingredientai:
- vištienos kiaušiniai – 4 vnt.;
- citrinos sultys – arbatinis šaukštelis;
- žalieji svogūnai – krūva;
- jogurtas – 50 g;
- majonezas – 50 g;
- malti juodieji pipirai – žiupsnelis;
- druska – žiupsnelis;
- bagetė – 6 vnt.
- 1-2 avokadai
Avokadų sumuštinių gaminimas:
Virkite kiaušinius 10–12 minučių. Tuo tarpu nulupkite avokadą, išimkite kauliuką ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Į dubenį su avokadu supilkite citrinos sultis ir išmaišykite.
Svogūną supjaustykite ne per smulkiai. Kitame dubenyje sumaišykite svogūną su jogurtu ir majonezu, maltais juodaisiais pipirais ir druska. Gerai išmaišykite.
Atvėsinkite kiaušinius, nulupkite juos ir supjaustykite griežinėliais kaip avokadą. Sumaišykite kiaušinius ir avokadą ir išmaišykite. Į avokado ir kiaušinių mišinį įmaišykite majonezo mišinį, gerai išmaišydami.

Šiuo mišiniu tolygiai paskirstykite prancūziško batono gabalėlius.

Kaip matote, šis patiekalas pagaminamas gana greitai.

Taip gaunami sotūs ir sveiki pusryčiai.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


