Sekite mus Facebook'e!
Kokį patiekalą galite pagaminti iš minimalaus ingredientų kiekio? Vienas iš tokių patiekalų yra salotos. Be abejo, yra salotų, kurioms paruošti reikia daug laiko. Paprastai tai būna sluoksniuotos salotos, kuriose yra daug sudedamųjų dalių. Tačiau tokios salotos tinka šventei. Tačiau kasdieniam maisto ruošimui jos netinka. Bent jau ne kiekvienas virėjas yra pasirengęs kasdien skirti daug laiko silkei pagal Šubą ir kitoms panašioms salotoms
. Paprastos daržovių salotos su virta vištiena – tai puikus būdas skaniai ir sveikai užpildyti vakarienės stalą. Papasakosime, kaip užkandžiui paruošti paprastas salotas „Glotnučiai”.
Salotų „Gluttony” ingredientai:
- Vištienos filė – 400 g;
- vandens – 1,5 litro;
- druskos – šaukštelis;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- svogūnai – 250 g;
- morkos – 300 g;
- marinuotų agurkų – 300 g;
- česnako – 2 skiltelės;
- petražolių – 10 g;
- juodieji pipirai – ½ šaukštelio;
- citrinos sulčių – valgomasis šaukštas;
- majonezo – 2 valgomieji šaukštai.
Salotų „Gluttony” paruošimas:
Vištienos filė užpilkite vandeniu, druska ir virkite 25 min. Tada vištienos filė atvėsinkite sultinyje
. Svogūnus supjaustykite plonomis plunksnelėmis ir 5-6 min. pakepinkite poroje šaukštų augalinio aliejaus. Nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka ir 5-6 min. pakepinkite augaliniame aliejuje
. Marinuotus agurkus supjaustykite nedideliais strypeliais, sutrinkite ir susmulkinkite česnaką
.
Salotinėje sumaišykite česnakus ir marinuotus agurkus.
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite ant marinuotų agurkų
.
Į salotas sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas, susmulkintas petražoles
. Salotas pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir majonezu, išmaišykite.
Gauname paprastas salotas su daržovėmis ir vištiena.
Salotas galima padaryti sveikesnes, jei majonezą pakeisite grietine.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
