Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skystos česnakinės bandelės per 3 minutes: iškepkite greičiau, nei užvirsite virdulį. Jokių mielių, jokios orkaitės

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Česnakų plokštainis – tai tešlos kepinys, praturtintas česnakų skoniu. Šių plokštainių istorija siekia Rytų šalis, kur česnakas tradiciškai buvo naudojamas ne tik maistui gaminti, bet ir kaip natūrali gydomoji priemonė.

Laikui bėgant česnakinių plokštainių receptas paplito įvairiuose pasaulio kampeliuose ir užėmė vietą tiek gatvės maiste, tiek įvairių tautų namų virtuvėje

. Pavyzdžiui, Indijoje ruošiami česnakiniai naanai, tandoor keptuvėje kepami ir česnaku pagardinti plokštainiai. Viduržemio jūros regiono šalyse paplitę alyvuogių aliejumi ir česnakais pagardinti plokštainiai, dažnai su prieskoninėmis žolelėmis, pavyzdžiui, rozmarinais ar raudonėliais

. Rytų Europos virtuvėje galima rasti paprastų, bet apetitą keliančių rudų plokštainių, kepintų keptuvėje su česnakais.

Sudedamosios dalys:

  • Sudedamosios dalys: miltai – 200 g;
  • druskos – 3 g;
  • cukraus – 3 g;
  • sviestas – 10 g;
  • česnako – 18 g;
  • žaliasis svogūnas – 25 g;
  • vandens – 380 ml.

Česnakinių pyragėlių paruošimas:

Česnaką ir žaliąjį svogūną smulkiai supjaustykite. Į dubenį su miltais supilkite druską, cukrų, ištirpintą sviestą, česnakus ir žaliuosius svogūnus

Rekomenduojame:  Mano vyras maldauja, kad daryčiau tik šiuos. Sultingi mėsos pyragai orkaitėje

, supilkite

į

mišinį vandenį ir išminkykite šiek tiek tirštą tešlą be gumuliukų

.

Чесночные лепешки из жидкого теста за 3 минуты: пекутся быстрее, чем вы успеете вскипятить чайник. Без дрожжей и духовки

Keptuvę patepkite lašeliu augalinio aliejaus ir semtuvėliu supilkite tešlą.

Чесночные лепешки из жидкого теста за 3 минуты: пекутся быстрее, чем вы успеете вскипятить чайник. Без дрожжей и духовки

Tolygiai paskirstykite tešlą po keptuvės paviršių ir kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.

Чесночные лепешки из жидкого теста за 3 минуты: пекутся быстрее, чем вы успеете вскипятить чайник. Без дрожжей и духовки

Iškepę česnakiniai pyragėliai yra maži, skanūs pyragėliai.

Чесночные лепешки из жидкого теста за 3 минуты: пекутся быстрее, чем вы успеете вскипятить чайник. Без дрожжей и духовки

Juos galima patiekti su grietine, pomidorų padažu. Jie tinka prie mėsos, žuvies ir daržovių.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *