Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šaltalankių arbata kaip prabangiame restorane: atskleisiu paslaptį, kaip per 1 minutę pasimėgauti vasaros skoniu net ir per didelį šaltį!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šaltalankių arbata yra šildantis ir savito skonio gėrimas. Ji gaminama iš šaltalankių vaisių, kurie yra sodrios oranžinės spalvos ir būdingo rūgštaus skonio.

Šaltalankių naudojimo medicinoje istorija siekia senovės Kinijos ir Tibeto laikus. Ten šaltalankis buvo naudojamas organizmo apsauginėms funkcijoms stiprinti ir įvairioms ligoms gydyti. Vėliau gėrimų ir nuovirų su šaltalankiais receptai paplito Sibire ir visoje Rusijoje

. Žmonės labai vertino šaltalankius ir dėl jų naudingųjų savybių vadino juos „auksiniu sveikatos lobiu”. Yra istorinių duomenų, kad karo laikotarpiais šaltalankių aliejus buvo naudojamas žaizdoms gydyti, o šaltalankių arbata – tonusui ir ištvermei gerinti. Šiais laikais

šaltalankių arbata traukia ne tik savo naudingomis savybėmis, bet ir nepakartojamu skoniu bei aromatu, kuris dažnai asocijuojasi su namų šiluma ir jaukumu.

Sudedamosios dalys:

  • šaltalankių arbata – 300 g;
  • apelsinai – 2 vnt;
  • cinamonas – 1 šaukštelis;
  • imbiero – ½ šaukštelio;
  • ciberžolės – ½ šaukštelio;
  • medaus.

Šaltalankių arbatos paruošimas:

Kruopščiai nuplaukite šaltalankius. Apelsino žievelę sutarkuokite smulkia tarka, minkštimą smulkiai supjaustykite

Rekomenduojame:  Kalnas gėrybių per 15 minučių. Visada gaminu jį iškylai didelei grupei.

. Apelsino žievelę ir minkštimą prie šaltalankių sudėkite į maišytuvo indą. Į tą patį dubenį supilkite cinamoną, ciberžolę ir imbierą. Visus komponentus sumalkite iki vientisos masės.

Облепиховый чай как в элитном ресторане: раскрываю секрет, как за 1 минуту наслаждаться вкусом лета даже в самый лютый мороз!

Pasirinktinai į mišinį galite įdėti medaus. Sumaltą masę supilkite į formeles ir nusiųskite į šaldiklį. Papuošimui galite pridėti vaisių gabalėlių.

Облепиховый чай как в элитном ресторане: раскрываю секрет, как за 1 минуту наслаждаться вкусом лета даже в самый лютый мороз!

Užšaldę galite greitai išsivirti gardžios ir šildančios šaltalankių arbatos!

Облепиховый чай как в элитном ресторане: раскрываю секрет, как за 1 минуту наслаждаться вкусом лета даже в самый лютый мороз!

Vieno 5×5 cm dydžio šaltalankių arbatos kubelio užtenka 1-2 litrų talpos arbatinukui.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *