Sekite mus Facebook'e!
Bulvės yra daugelio mėgstama daržovė. Iš jų galima pasigaminti įvairių patiekalų. Vienas iš jų – įdomi bulvių su grybais variacija. Šie produktai puikiai dera tarpusavyje, todėl gali tapti kvapnaus pyrago pagrindu.

Jam paruošti reikės:
- Reikės: 300 g grybų;
- 1 svogūno;
- 600 g bulvių;
- 150 g sūrio;
- 4 kiaušinių;
- svogūnų ir petražolių ryšulėlis;
- druska, česnakas, pipirai.
Pradėkime gaminti. Pievagrybius ir svogūnus susmulkiname ir pakepiname iki pusės. Sutarkuokite sūrį. Bulves nuvalykite ir taip pat sutarkuokite stambia tarka. Nuspauskite skysčio perteklių ir perkelkite į dubenį. Į jį įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius, smulkintas žoleles.

Didelę keptuvę patepkite aliejumi. Išklokite maždaug pusantro centimetro storio bulvių sluoksnį. Sumažinkite kaitrą ir kepkite 5 minutes. Ant plokštainio sudėkite grybus ir pabarstykite sūriu. Viską uždenkite bulvių tešla.
Sumažinkite kaitrą, uždenkite ir troškinkite 10 minučių. Atsargiai apverskite ir palaikykite dar 12-15 minučių. Atvėsinkite pyragą ir supjaustykite jį patogiais griežinėliais. Patiekite su grietine, kad išryškėtų skonis.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
