Sekite mus Facebook'e!
Rugsėjo 2 d., po vidurnakčio, Žemę pasiekė galingo M2.76 žybsnio metu išmestas Saulės plazmos debesis. Apie 650 km/s greičiu skriejančios materijos srovės atsitrenkė į planetos magnetosferą, sukeldamos jau dabar pastebimus geomagnetinius trikdžius. Iš pradžių buvo užfiksuota G1 audra, tačiau Rusijos mokslų akademijos Kosmoso tyrimų instituto ir Rusijos mokslų akademijos Sibiro skyriaus Saulės ir Žemės fizikos instituto specialistai perspėjo, kad tai dar ne viskas. Aukščiausia viršūnė buvo pasiekta antradienį, rugsėjo 2 d., kai Kp indeksas pakilo iki 7, o tai atitinka G3 audrą.
Kiek ilgai tęsis audra?
Mokslininkų skaičiavimais, trikdžiai truks nuo 30 iki 60 valandų. Tai reiškia, kad magnetinis aktyvumas veiks ne tik rugsėjo 2 ir 3 dienas, bet ir ketvirtadienį bei rugsėjo 4 dienas. Laipsniškas proceso silpnėjimas numatomas tik iki ketvirtadienio vakaro.

Poveikis sveikatai
Geomagnetiniai svyravimai veikia ne tik įrangos veikimą ir radijo ryšį, bet ir žmonių būklę, praneša Rsute.ru svetainė. Jautriausi jiems išlieka tie, kurie turi širdies ir kraujagyslių problemų. Šiomis dienomis galimi šie atvejai:
- kraujospūdžio šuoliai,
- galvos skausmai ir galvos svaigimas,
- miego sutrikimai, nuovargio jausmas,
- nuotaikų svyravimai ir dirglumas,
- lėtinių ligų paūmėjimas.
Kaip padėti kūnui
Šiuo laikotarpiu gydytojai pataria:
- daugiau ilsėkitės ir venkite streso,
- apriboti kavos, stiprios arbatos ir alkoholio vartojimą;
- stebėkite savo miego įpročius,
- praleisti daugiau laiko lauke.
Tie, kurie kenčia nuo širdies ir kraujagyslių ligų, turėtų būti ypač atidūs savo sveikatai ir griežtai laikytis gydytojų nurodymų.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
