Sekite mus Facebook'e!
Kad kotletai būtų sultingi, reikia įdėti daug pastangų. Ne kiekviena namų šeimininkė gali tai padaryti. Paprastai daugelis jų po kepimo būna sausi. Tačiau šią problemą galima išspręsti paprastai. Pasirodo, jei į maltą mėsą įbersite šiek tiek manų kruopų, viskas pasikeis į gerąją pusę. Ji patiekalui suteiks ypatingo skonio, jis taps sultingesnis, puresnis.

Štai kotletų receptas:
- 600 g maltos mėsos;
- 4 šaukštai manų kruopų;
- 3 svogūnai;
- 2 kiaušiniai;
- druskos, pipirų – pagal skonį.
Kepimo procesas:

- Į dubenį sudėkite maltą mėsą ir manų kruopas, išmaišykite.
- Stambiai supjaustykite svogūną ir sudėkite į atskirą dubenį. Į jį įmuškite kiaušinius.
- Panardinamuoju maišytuvu svogūnus ir kiaušinius paverskite vientisa mase. Dabar supilkite ją į maltą mėsą, suberkite prieskonius ir viską išmaišykite.
- Pasigaminkite kotletus. Jie turi būti nedideli, bet tankūs.
- Kepkite dideliame kiekyje aliejaus ant didelės ugnies, kol atsiras rausva spalva.
- Patiekite su gabalėliais keptomis bulvėmis.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
