Sekite mus Facebook'e!
Patogu, kai iš paprastų produktų galima sukurti skanių, originalių ir sveikų patiekalų. Šiandien siūlau paeksperimentuoti ruošiant kotletus. Jiems reikės:

- Reikės: 3 didelių bulvių;
- 1 skardinės žuvies konservų;
- 1 svogūno;
- 1 trynio;
- 1 valgomasis šaukštas manų kruopų;
- druskos, pipirų pagal skonį.
Pradėkite gaminti:

- Išvirkite bulves gūžėse (apie 25 min. nuo užvirimo momento). Nusunkite vandenį ir leiskite daržovėms šiek tiek atvėsti.
- Nusausinkite skysčio perteklių iš skardų. Sutrinkite skardinės turinį.
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir nusiųskite į dubenį su žuvimi.
- Bulves nulupkite ir sutarkuokite. Perkelkite jas į dubenį su kitais produktais. Įdėkite kiaušinio trynį, manų kruopas, pipirus ir druską. Viską išmaišykite. Turėtumėte gauti vientisą masę.
- Darbo paviršių pabarstykite miltais. Išimkite turinį iš dubens ir susukite į kepinio formos ovalą. Supjaustykite porcijomis ir iš kiekvienos padarykite paplotėlį.
- Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Apkepkite ruošinį iš abiejų pusių, kol paruduos.

Patiekite paruoštą patiekalą su bet kokiu garnyru. Jis puikiai tiks su ryžiais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
