Sekite mus Facebook'e!
Ne kiekviena šeimininkė gali pasigirti tobulai išvirtais ryžiais, kai visi grūdeliai išlaikė savo formą ir nesusiplakė į nesuprantamą masę. Dažnai ši medžiaga prilimpa prie puodo dugno, o tai labai nemalonu.

Turiu kruopų virimo receptą, pagal kurį visada gausite trupininę košę. Nereikia kontroliuoti, kaip užverda vanduo. Viskas labai paprasta. O rezultatas – nuostabi košė.
Jums reikės:
- Reikės: 1 valgomojo šaukšto ryžių;
- 2 skiltelių česnako;
- 3 valg. š. aliejaus;
- 0,5 šaukštelio druskos;
- prieskonių pagal skonį;
- vandens.

Geriau vartoti garuose virtus arba ilgagrūdžius ryžius. Apvalūs ryžiai labiau tinka košei. Jų negalima daryti trupinių.
Kruopščiai nuplaukite kruopas, kol vanduo taps skaidrus. Ilgagrūdžius ryžius reikia išberti ant durtuvo, kad išbėgtų vanduo. Garuose virtas reikėtų palikti vandenyje 3-5 minutes.
Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Nulupkite porą skiltelių česnako ir supjaustykite griežinėliais.

Kepkite česnakus įkaitintame aliejuje, kol paruduos. Išimkite jį, ryžius perkelkite į keptuvę. Išmaišykite ir kepkite ant silpnos ugnies. Po 3-4 minučių kruopos sugers aliejų ir taps rusvos. Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol išvirs.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


