Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Niekada neviriau tik ryžių garnyrui, tik taip juos ruošiu: visada gaunasi tobulai – ryžiai prie ryžių ir daug skanesni

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ne kiekviena šeimininkė gali pasigirti tobulai išvirtais ryžiais, kai visi grūdeliai išlaikė savo formą ir nesusiplakė į nesuprantamą masę. Dažnai ši medžiaga prilimpa prie puodo dugno, o tai labai nemalonu.

Turiu kruopų virimo receptą, pagal kurį visada gausite trupininę košę. Nereikia kontroliuoti, kaip užverda vanduo. Viskas labai paprasta. O rezultatas – nuostabi košė.

Jums reikės:

  • Reikės: 1 valgomojo šaukšto ryžių;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 3 valg. š. aliejaus;
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • prieskonių pagal skonį;
  • vandens.

Geriau vartoti garuose virtus arba ilgagrūdžius ryžius. Apvalūs ryžiai labiau tinka košei. Jų negalima daryti trupinių.
Kruopščiai nuplaukite kruopas, kol vanduo taps skaidrus. Ilgagrūdžius ryžius reikia išberti ant durtuvo, kad išbėgtų vanduo. Garuose virtas reikėtų palikti vandenyje 3-5 minutes.

Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Nulupkite porą skiltelių česnako ir supjaustykite griežinėliais.

Kepkite česnakus įkaitintame aliejuje, kol paruduos. Išimkite jį, ryžius perkelkite į keptuvę. Išmaišykite ir kepkite ant silpnos ugnies. Po 3-4 minučių kruopos sugers aliejų ir taps rusvos. Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol išvirs.

Rekomenduojame:  Žiedinių kopūstų kotletai: greitas ir pigus patiekalas vakarienei. Paprastas receptas kiekvienai dienai

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 1.5 / 5. Balsų skaičius: 2

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *