Sekite mus Facebook'e!
Jei kotletus kepate keptuvėje, jie dažnai būna sausi. Norime jums pasiūlyti recepto variantą, kai į faršą įmaišoma geriamosios sodos. Skonis nepasikeis, tačiau patiekalas bus lengvas. Galite kepti net tikras dešreles.

Jums reikės: 1:
- Reikės: 500 g maltos mėsos;
- ⅓ šaukštelio valgomosios sodos;
- ⅓ šaukštelio druskos;
- 1 šaukštelio krakmolo;
- 3 skiltelių česnako;
- 3 šaukštai grietinėlės;
- juodųjų pipirų.
Paruošimas:

- Sudėkite faršą į dubenį, suberkite druską, sodą, pipirus, krakmolą, susmulkintą česnaką. Supilkite grietinėlę, kad būtų sultingesnė. Viską išmaišykite, kad gautųsi vientisa konsistencija.
- Padėkite faršą ant lygaus paviršiaus ir apkepkite. Tęskite šį procesą 10 minučių. Tuomet mėsa bus elastingesnė. Iš jos bus lengviau formuoti dešreles.
- Formuokite vienodo svorio dešreles.
- Kepkite ant silpnos ugnies po dangčiu iš abiejų pusių, kol paruduos.
- Dešreles galite patiekti kaip atskirą patiekalą, su garnyru arba kaip užkandį su duona.

Kad patiekalas būtų sultingesnis, įberkite smulkintų žolelių. Dešrelės taps sultingesnės ir aromatingesnės. Kad plutelė būtų apetitiškesnė, prieš kepdami apvoliokite jas džiūvėsėliuose.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
