Sekite mus Facebook'e!
Daugeliui žmonių vištienos pėdutės asocijuojasi su šunų ėdalu arba tiesiog su atliekomis, susidarančiomis pjaustant vištieną. Tačiau pasirodo, kad tai gana sveikas produktas. Jose yra daug kolageno, kuris būtinas sveikiems sąnariams ir odai. Jos turi minimalų kalorijų kiekį, todėl gali būti drąsiai naudojamos lieknų žmonių mityboje. Be to, iš jų galima pagaminti daug įdomių patiekalų. Aš išverdu paprastą sultinį.


Sutinku, valyti letenėles visai nelengva užduotis. Norint kaip nors supaprastinti šį procesą, reikia jas nuplauti, o tada trims minutėms įmesti į karštą vandenį. Kai jos atvėsta, pašalinu geltonas membranas. Nagus nukirpau žirklėmis. Tada dar kartą juos nuploviau.




Sudėjau juos į puodą, užpyliau vandeniu ir pastačiau ant ugnies. Užviriau, nuvarvinau sultinį, nuploviau, nuploviau, vėl užpyliau šaltu vandeniu ir užvirinau. Į puodą įbėriau svogūnų, lauro lapų ir kvapiųjų pipirų. Troškinau ant silpnos ugnies 1,5 valandos. Pasūdžiau ir palikau dar 15 minučių. Išėmiau svogūną ir lauro lapą.

Mėgstu kramtyti vištienos pėdutes, todėl išėmiau jas sau į dubenį, pagardinau česnakų, pipirų mišiniu ir užpyliau šiek tiek sultinio.

Į sultinį įmušiau kietai virtą kiaušinį, kruopas, žoleles, česnaką ir pipirus. Tokiu pavidalu jis puikiai tinka kaip pirmas patiekalas. Sultinį galite supilti į ledo formeles ir užšaldyti. Kai jo prireiks, įpilkite į patiekalą.

Tai toks paprastas sveiko ir maistingo patiekalo receptas.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
