Sekite mus Facebook'e!
Kepti mėsos pyragai – vienas mėgstamiausių ir populiariausių slavų virtuvės užkandžių, kuriame dera namų šiluma ir tradicinių skonių turtingumas. Šį apetitą žadinantį skanėstą su traškia auksine plutele ir sultingu mėsos įdaru pažįsta visi, kurie bent kartą yra ragavę su meile ir rūpesčiu paruoštų tikrų pirožkų.
Kepti pirožkai turi ilgą istoriją ir yra tvirtai įsitvirtinę ne tik Rusijos, bet ir daugelio kitų slavų šalių kulinarinėse tradicijose. Jie gali būti puikus skanėstas bet kuriuo metų laiku. Pirožkus lengva pasiimti su savimi, todėl jie puikiai tinka užkandžiams keliaujant arba iškyloms.
Tešlos ingredientai:
- Vanduo – 350 ml;
- sausų mielių – 7 g;
- cukraus – 2 valg;
- druskos – ½ šaukštelio;
- augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
- miltai – 700 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Mėsos faršas: malta mėsa – 600 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- druskos – 1/2 šaukštelio;
- juodųjų pipirų – 1/2 šaukštelio.
Mėsos paplotėlių paruošimas:
Į šiltą vandenį supilkite sausas mieles ir cukrų, pamažu persijokite miltus, įberkite druskos ir užminkykite minkštą lipnią tešlą. Tešlą minkykite 7-8 minutes, tada suformuokite tešlos rutulį, patepkite augaliniu aliejumi
ir palikite tešlą po maistine plėvele 1 valandai. Įdarui svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi.
Į svogūną sudėkite maltą mėsą ir kepkite kartu, kol iškeps. Dar kartą išminkykite tešlą ir palikite ją dar 30 min. Maltą
mėsą ir svogūną pasūdykite, pagardinkite pipirais ir susmulkinkite atskirame dubenyje panardinamuoju trintuvu. Užminkykite tešlą ir padalykite ją į nedideles dešreles, tada padalykite į nedidelius gabalėlius ir suformuokite paplotėlius.
Paplotėlius iškočiokite į ovalius pyragėlius, į kiekvieną dėkite įdaro ir užspauskite tešlos kraštus
.
Dėkite paplotėlius į katilą su įkaitintu augaliniu aliejumi ir kepkite iš visų pusių, kol paruduos.
Gausite skanius minkštus paplotėlius su mėsa. Tai geras būdas gana greitai pagaminti pyragaičius, kurie patiks visai šeimai.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
