Sekite mus Facebook'e!
„Manty” – tai koldūnų rūšis, atkeliavusi pas mus iš Vidurinės Azijos. Visi juos lengvai atpažįsta pagal ypatingą išvaizdą.
Patiekalo pavadinimas yra tiurkiškos kilmės. Kinų, japonų, korėjiečių virtuvėje yra daugybė analogų. Tik jie vadinami kitaip.
Siūlome jums neįprastą patiekalo receptą. Jam paruošti:
- Reikės: 650 g miltų;
- 300 ml vandens;
- kiaušinį;
- druskos;
- 3 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus.

Įdaras ruošiamas iš:
- 1 kg moliūgo;
- 300 g ėrienos kalakutienos;
- 600 g svogūnų;
- ½ šaukštelio maltų raudonųjų pipirų;
- ½ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
- 1 šaukštelis kmynų
- 1 arb. š. druskos.
Kepimo procesas:

Į dubenį supilkite šiltą vandenį. Įmuškite kiaušinį, supilkite liesą aliejų, įberkite druskos ir viską gerai išplakite, kad gautųsi vientisas skystis. Dalimis įberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Perkelkite ją ant stalo, patepkite aliejumi ir toliau minkykite. Ji turi tapti minkšta ir elastinga. Uždenkite ją celofanu ir palikite pusvalandžiui.
Per tą laiką nulupame moliūgą, išpjauname sėklas. Supjaustome jį mažais kubeliais. Taip pat supjaustome kalakutieną ir svogūną. Viską sudedame į vieną dubenį. Pabarstome druska, pipirais, kmynais. Kruopščiai išmaišome.
Tešlą išminkykite ant miltais pabarstyto stalviršio. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 5-10 minučių pastovėti. Tešlą iškočiokite į didelį vos kelių milimetrų storio lakštą. Stikline ar formele išpjaukite apskritimus. Jų skersmuo turėtų būti 10 cm.
Ant kiekvieno plokštainio dėkite įdaro. Pakelkite priešingus kraštus ir surinkite virš centro. Tai, kas atšoka, suriškite ir paskirstykite.

Pakaitintuve reikia aptepti visas pakopas. Įdėkite mantą. Uždenkite dangčiu ir įjunkite 35 minučių programą. Paruoštą patiekalą patepkite sviestu.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
