Sekite mus Facebook'e!
Pabandykite kepti blynus pagal šį receptą. Jie bus daug skanesni nei tradiciniai su įdaru. Jų įdaras sultingesnis, o apvalkalas traškus.
Jums reikės:
- Reikės: 1 kiaušinio;
- 0,5 šaukštelio druskos;
- 1 valg. š. cukraus;
- 200 ml miltų;
- 200 ml pieno;
- 200 ml vandens;
- 2 šaukštai lieso sviesto;
- 500 g maltos vištienos;
- 1 svogūnas;
- druska, pipirai.
Į dubenyje išplaktus kiaušinius suberkite druską ir cukrų ir suplakite plaktuvu. Supilkite šiltą pieną ir išmaišykite. Dalimis supilkite miltus, po kiekvienos dalies kruopščiai išmaišydami. Supilkite vandenį ir vėl išmaišykite. Supilkite liesą aliejų ir palikite tešlą 10-15 minučių pastovėti.
Supjaustykite svogūną kubeliais ir įmaišykite jį į maltinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite blynus kaip įprasta. Kiekvieną paruoštą blyną perpjaukite pusiau. Ant krašto uždėkite šaukštą faršo ir susukite į trikampius vokus.

Į keptuvę įpilkite truputį lieso aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto. Kai aliejus keptuvėje susijungs, kepkite įdarytus blynus iš abiejų pusių uždengę dangčiu. Užtenka 3-4 minučių. Patiekite su įvairiais padažais, pavyzdžiui, česnakiniu padažu.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
