Sekite mus Facebook'e!
Konservuotos paprikos – puikus būdas ilgam išsaugoti vasaros skonį. Spalvotos paprikos, pavyzdžiui, raudonos, geltonos ir žalios, džiugina akį ir gali būti naudojamos įvairiuose patiekaluose.
Paprikų konservavimo istorija prasidėjo XX a., kai ši daržovė paplito Europoje ir buvusioje Sovietų Sąjungoje. Nors pačios paprikos buvo atvežtos iš Amerikos, būtent bulgariška veislė, pasižyminti storu ir saldžiu minkštimu, gerai prigijo mūsų kraštuose ir išpopuliarėjo konservuojant namuose.
Sovietmečiu marinuotos paprikos tapo vienu pagrindinių žiemos užkandžių kartu su agurkais ir pomidorais
.
Jos buvo mėgstamos dėl to, kad buvo prieinamos, pasižymėjo puikiu skoniu ir gerai laikėsi.
Papasakosime, kaip konservuoti paprikas
Ingredientai: 1:
- Varpinės paprikos;
- Druska;
- Vandens – 4 litrai.
Konservuotų paprikų paruošimas:
Išvalykite paprikos vidų. Užvirinkite puode vandenį, pasūdykite ir sudėkite paprikas.
Svarbu, kad paprikos užpildytų visą puodo su vandeniu erdvę.
Virkite paprikas po dangčiu 5 minutes, tada jas išimkite.

Sudėkite paprikas į sterilizuotus stiklainius. Į stiklainius supilkite pasūdytą verdantį vandenį, sandariai uždarykite dangteliais.

Gausite kvapnių skanių konservuotų paprikų be acto.
Išsukę stiklainius paliekame šiltai atvėsti po rankšluosčiu, o tada iki žiemos laikome rūsyje.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


