Sekite mus Facebook'e!
Labiausiai patyrusioms namų šeimininkėms!

1. Po 5–6 valandų virimo „Troškinimo“ režimu gausite nuostabų keptą pieną.
2. Jei nepridega, pieną galite virti tuo pačiu režimu 1 valandą.
3. Keptuvės korpusas puikiai išlaiko šilumą, todėl jei vakare rauginsite šiltą pieną, ryte galėsite mėgautis nuostabiu kefyru arba raugintu keptu pienu.
4. Minkštai virtus kiaušinius garinimo režimu galima išvirti per 5 minutes, o kietai virtus kiaušinius – per 12 minučių.
5. „Pilafo“ režimu lengva iškepti troškintas bulves su auksine plutele. Nereikia maišyti bulvių ir kontroliuoti proceso: išmanioji keptuvė žino, kada perjungti į šildymo režimą.
6. „Troškinimo“ režimu bulves galite virti ir nekepdami jų apačioje.
7. „Garų“ režimas yra tingių vyrų dievobaimė: su jo pagalba galite paruošti prabangią vakarienę iš paruoštų koldūnų.
Norėdami tai padaryti, į specialų daugiafunkcio puodo krepšelį įdėkite 0,5 kg paruoštų koldūnų ir įpilkite 1,5 litro vandens . Prieš virdami į koldūnus įberkite druskos, pipirų ir į krepšelį įdėkite šaukštą sviesto.
8. „Kepimo“ režimas leidžia kepti žuvį ir virti bet kokią mėsą.
9. „Troškinimo“ režimas yra geriausias pasirinkimas norint paruošti skaidriausią ir kvapniausią aspiką.
10. „Troškinio“ arba „Grikių“ režimai leidžia vienu metu gaminti 2 patiekalus: javus arba garnyrą apačioje, o mėsą, kotletus ar dešreles specialiame krepšelyje viršuje.
11. „Troškinimo“ režimu galite paruošti nuostabią sriubą per 90 minučių.
12. „Kepimo“ ir „Plovas“ režimai leidžia iškepti nuostabų patiekalą – makaronus jūreivių stiliumi. Norėdami tai padaryti, pirmiausia kepkite maltą mėsą su svogūnais režimu „Kepimas“, o tada į keptuvę sudėkite sausus makaronus (ragus arba plunksnas) ir įjunkite režimą „Plovas“.
Visa tai reikia užpilti nedideliu kiekiu verdančio vandens, kad iš vandens kyšotų tik makaronų galai.
Prieš paspausdami programos mygtuką, turėtumėte įberti druskos ir sumaišyti ingredientus.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
