Sekite mus Facebook'e!
Užkandis, geresnis už bet kokį forshmaką.

Sudedamosios dalys :
Vištienos kepenėlės – 400 g
Vištienos filė – 200 g
Sviestas – 100 g
Morkos – 1 vnt.
Svogūnas – 1 vnt.
Česnakas – 1 skiltelė
Lauro lapas – 1 vnt.
Druska, juodieji pipirai – pagal skonį
Pienas – 50 ml
Paruošimas :
1. Išvirkite filė pasūdytame vandenyje su lauro lapais.
2. Keptuvėje kepenėles troškinkite su česnako skiltele, 3 minutes prieš išvirimą supilkite į kepenėles pieną, leiskite joms jame išvirti. Kepenėles pabarstykite pipirais ir druska.
3. Keptuvėje pakepinkite stambiai tarkuotas morkas ir svogūnus, kol iškeps.
4. Smulkiai supjaustykite gatavą filė, kepenėles ir sudėkite į trintuvą (jei neturite trintuvo, galite viską permesti per mėsmalę), taip pat sudėkite morkas su svogūnais ir sviestu ir viską gerai išmaišykite.
Jei paštetas gaunasi per tirštas ir jį sunku sumalti trintuvu, galite įpilti 4–5 šaukštus pieno.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
