Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaimo džiaugsmas: naminis paštetas „Kijevo“

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Užkandis, geresnis už bet kokį forshmaką.

Sudedamosios dalys :

Vištienos kepenėlės – 400 g
Vištienos filė – 200 g
Sviestas – 100 g
Morkos – 1 vnt.
Svogūnas – 1 vnt.
Česnakas – 1 skiltelė
Lauro lapas – 1 vnt.
Druska, juodieji pipirai – pagal skonį
Pienas – 50 ml

Paruošimas :

1. Išvirkite filė pasūdytame vandenyje su lauro lapais.

2. Keptuvėje kepenėles troškinkite su česnako skiltele, 3 minutes prieš išvirimą supilkite į kepenėles pieną, leiskite joms jame išvirti. Kepenėles pabarstykite pipirais ir druska.

3. Keptuvėje pakepinkite stambiai tarkuotas morkas ir svogūnus, kol iškeps.

4. Smulkiai supjaustykite gatavą filė, kepenėles ir sudėkite į trintuvą (jei neturite trintuvo, galite viską permesti per mėsmalę), taip pat sudėkite morkas su svogūnais ir sviestu ir viską gerai išmaišykite.

Jei paštetas gaunasi per tirštas ir jį sunku sumalti trintuvu, galite įpilti 4–5 šaukštus pieno.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.