Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Prancūzų virtuvės kulinarinis stebuklas: karališkieji eklerai

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Minkšti kaip ledai!

Sudedamosios dalys :

Pienas – 1 stiklinė (250 ml).
Sviestas – 100 g.
Miltai – 150 g.
Druska – žiupsnelis.
Kiaušiniai – 4 vnt.

Paruošimas :

Į puodą supilkite pieną, įdėkite sviesto ir žiupsnelį druskos.Ištirpinkite sviestą ir, nuolat maišydami, suberkite persijotus miltus, užvirinkite mišinį ir nukelkite nuo viryklės 

. Tada, nuolat plakdami mišinį, po vieną įmuškite kiaušinius.Kiaušinius įmušiau tiesiai į karštą tešlą. Gautą mišinį supilstiau į konditerinį maišelį arba švirkštą ir ant riebalais pateptos arba kepimo popieriumi išklotos skardos išspaudžiau 10 cm ilgio juosteles. Tarp juostelių palikdavau 5 cm atstumą.Mano eklerai kepė iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių (pagal Lenos receptą, tik 15 minučių). Kepant eklerus, orkaitės neatidarykite.

Paruoštuose ekleruose padarau skylutę ir užpilu jas kreminiu kremu, o eklerų viršų aptepu vandens vonelėje ištirpintu šokoladu.

Pudingas:
400 ml pieno,
2 tryniai,
1,5 valg. šaukšto miltų,
1,5 valg. šaukšto krakmolo,
80 g cukraus,
vanilino

Paruošimas:

Mikrobangų krosnelei tinkamame dubenyje sutrinkite trynius su cukrumi ir vanile, supilkite pieną, suberkite miltus ir krakmolą .Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių, ir kaitinkite mikrobangų krosnelėje 3–5 minutes maksimaliu galingumu (tai mikrobangų krosnelės šildymo funkcija). BŪTINA kas minutę išimti ir labai gerai išmaišyti, kad neliktų gumulėlių.Kremo tirštumas priklauso nuo to, kiek laiko jį virsite, man kremo paruošimas užtruko 4 minutes.

Rekomenduojame:  Marinuoti baklažanai su paprikomis. Skanus užkandis: neįmanoma atsispirti

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.