Sekite mus Facebook'e!
Sausainiai su uogiene yra vienas iš tų skanėstų, kurie jau iš kartos į kartą džiugina tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Derinant sodrų kepinių skonį ir uogienės saldumą, šie sausainiai tampa ne tik skaniu skanėstu, bet ir tikru atradimu kulinarijoje.
Šis skanėstas gali būti įvairių formų: nuo apvalių desertų su įdaru iki sudėtingesnių formų
.
Pavyzdžiui, sausainiai gaminami rombų, rozetės, riešutų formos.
Sausainiai su uogiene gali būti puikus priedas prie rytinės kavos ar arbatos, taip pat puikus skanėstas per įvairias šventes ir susitikimus su draugais.
Dėl paprasto paruošimo, turimų ingredientų ir galimybės būti kūrybingiems sausainiai su uogiene yra universalus desertas.
Sudedamosios dalys: 1:
- Jogurtas – 125 g;
- cukraus – 80 g;
- augalinis aliejus – 50 g;
- vanilino – žiupsnelis;
- druskos – žiupsnelis;
- miltai – 280 g;
- rauginimo medžiaga – 8 g;
- uogienė.
Sausainių su uogiene kepimas:
Sumaišykite jogurtą su cukrumi, augaliniu aliejumi, vanile ir druska. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite minkštą ir elastingą tešlą
. 4-5 mm storio tešlą iškočiokite, stikline padalykite į apskritimus. Ant dalies apskritimų dėkite uogienės, antrąja dalimi apskritimų uždenkite įdarą.
Užspauskite tešlos kraštus, kad kepant neišbėgtų įdaras. Palikite sausainius 5 minutėms šaldytuve, tada kepkite 180 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių.
Gausite gardžius kvapnius sausainius su uogiene. Šis receptas yra universalus, sausainius galima gaminti su bet kokia mėgstama uogiene.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
