Sekite mus Facebook'e!
„Koržiki” – tai minkšti, šiek tiek trapūs sausainiai, kuriuos daugelis prisimena iš vaikystės. Jie populiarūs buvusioje Sovietų Sąjungoje ir dažnai parduodami mokyklų valgyklose. Korzhiki” yra apvalios formos, auksinės plutos ir šiek tiek saldaus skonio, su maloniu pieno ar vanilės prieskoniu.
Koržikų ypatumas – jų skonis. Šis desertas yra švelnaus skonio, su pieno ir vanilės natomis. Kartais yra receptų su medumi arba kakava.
Kortos konsistencija yra tanki, bet ne kieta, šiek tiek trapi. Forma dažniausiai būna apvali, dantytu kraštu arba tiesiog plokščia.
Papasakosime, kaip kepti pyragėlius
.
Ingredientai: 1:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 450 g;
- Kefyras – 500 ml;
- kepimo soda – 2 šaukšteliai;
- Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
- Augalinis aliejus – 200 ml;
- Miltai – 1200 g;
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Pyragaičių paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite cukrų, vanilinį cukrų ir supilkite kefyrą, gerai išmaišykite komponentus.
Palaipsniui į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite minkštą, šiek tiek lipnią tešlą
.
Tešlą iškočiokite 5-6 mm storio sluoksniu ir padalykite į nedidelius apskritimus
. Tešlą taip pat galite išpjauti sausainių formelėmis. Dėkite pyragėlius ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir aptepkite pieno ir kiaušinio mišiniu.
Kepkite pyragėlius 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Gausite skanius kvapnius ir minkštus keksiukus. Tai geras pakaitalas pirktiniams sausainiams, kurie bus minkšti 10 dienų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
