Sekite mus Facebook'e!
Biskvitas yra vienas populiariausių ir universaliausių kepinių, kurio istorija siekia kelis šimtmečius.
Biskvito pavadinimas
kilęs
iš lotyniško žodžio bis coctus, kuris reiškia „du kartus iškeptas”
.
Iš pradžių
biskvitas
buvo sausa
ir
kieta
duona, kuri prieš
konservuojant
buvo kepama du kartus.
Viduramžiais kepėjai ėmė eksperimentuoti su receptais, dėdami kiaušinių, cukraus ir pieno, kad kepiniai būtų minkštesni ir skanesni
.
Italijoje atsirado pirmieji erdvūs sausainiai, panašūs į šiuolaikinius.
Dabar sausainiai tapo švelnūs ir minkšti, jie naudojami įvairiuose desertuose. Papasakosime, kaip paruošti purų sausainį.
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 5 vnt;
- Cukrus – 150 g;
- miltai – 150 g;
- Druska – žiupsnelis.
Biskvito paruošimas:
Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius. Baltymus pasūdykite ir išplakite mikseriu, palaipsniui supilkite cukrų. Mišinį plakite apie 4 minutes, kol pasidarys puri balta masė
. Į masę po vieną įmaišykite trynius ir toliau plakite. Turėtumėte gauti masę su matomais plaktuvo pėdsakais, kurie trunka 1 s.
Į kiaušinių masę supilkite miltus ir užminkykite tešlą. 20 cm skersmens formą išklokite kepimo pergamentu ir įdėkite į ją tešlą.
Kepkite biskvitą 160 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
Biskvito paruošimą galite patikrinti mediniu iešmeliu, jis iš tešlos turi išlįsti sausas. Iš minimalaus produktų kiekio gausite skanų kvepiantį sausainį.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
