Sekite mus Facebook'e!
Pyragai būna įvairių formų – su įdaru ir be jo, su įvairiais įdarais, nuo mėsos iki obuolių. Tai daugialypė ir universali miltinių gaminių rūšis, atkeliavusi pas mus iš senovės
. Šiandien vertinamas sultingas pyragas, kuriame tešla yra ne mažiau svarbi nei įdaras. Tačiau taip buvo ne visada. Senovėje tešla nebuvo valgoma pyrago dalis. Ji tarnavo kaip indas maistui gabenti dideliais atstumais. Netgi buvo sukurtos specialios pyrago rankenos, kad būtų lengviau nešti įdarą
. Tešlą valgydavo tik vargšai. Iš čia ir kilo frazė: „Atnešti į rankinuką.”
Papasakosime, kaip paruošti gardų desertinį ananasų pyragą.
Ananasų pyrago ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- cukraus – 200 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilino – 1,5 g;
- sviesto – 75 g;
- grietinė – 150 g;
- raugo – 10 g;
- miltai – 240 g;
- konservuotų ananasų – 350 g.
Ananasų pyrago paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską, suberkite granuliuotą cukrų ir vanilinį cukrų, 3 min. plakite mikseriu. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į kiaušinių mišinį su grietine, dar kartą išplakite iki vientisos
masės. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite tešlą mikseriu nedideliu greičiu. Supjaustykite konservuotus ananasus ir sudėkite juos į tešlą, išmaišykite mentele
. Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu, supilkite į jį tešlą ir išlyginkite paviršių.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Iškepus pyragui verta leisti jam šiek tiek atvėsti ir tik tada išimti iš formos. Pyragą galite apibarstyti cukraus pudra.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
