Kepta vištienos krūtinėlė – tai klasikinis naminės virtuvės patiekalas, kuriame dera paprastumas, maistingumas ir sodrus skonis. Ši mėsos rūšis laikoma viena dietinių ir lengviausių, o tinkamai paruošta ji gali būti neįtikėtinai sultinga ir aromatinga. Išorėje aukso spalva apskrudusi plutelė slepia viduje minkštą ir švelnią filė, kuri tiesiog tirpsta burnoje
. Kepta vištienos krūtinėlė gali būti patiekiama su įvairiais garnyrais – nuo bulvių košės iki šviežių daržovių ar košės. Ji gerai sugeria prieskonius ir marinatus, todėl kiekvieną kartą gali atskleisti naują skonį – aštrų, kreminį, citrinų ar pikantišką.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos filė – 1 kg;
- druska;
- raudonėlis;
- raudonųjų pipirų dribsniai;
- juodųjų pipirų;
- karis;
- kiaušinis – 1 kiaušinis
- mineralinis vanduo – 200 ml;
- miltai – 5 šaukštai.
Keptos vištienos krūtinėlės paruošimas:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kepsneliais skersai. Kepsnelius pasūdykite, apibarstykite raudonėliais, raudonųjų pipirų dribsniais, juodaisiais pipirais ir kariu, išmaišykite rankomis.
Kol vištiena marinuojasi prieskoniuose, pasigaminkite padažą
.
Padažui išplakite kiaušinį, supilkite mineralinį vandenį ir miltus
. Padažą
supilkite
į marinuotą vištieną ir išmaišykite.

Indą uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 1 valandai
. Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite vištienos gabalėlius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Gausite gardžią minkštą vištieną marinate su padažu. Tai puikus patiekalas kiekvienai dienai vietoj, pavyzdžiui, kotletų.